• AUTO

    FIA Gala: Απονομή στους πρωταθλητές!

    FIA Gala: Απονομή στους πρωταθλητές! -Μαξ Φερστάπεν

    Κέλλυ Πικέ – Μαξ Φερστάπεν


    Ο Φερστάπεν πήρε το τρόπαιο, ο Τοντ αποχαιρέτησε, ο sir Χάμιλτον έλαμψε δια της απουσίας του, τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση.

    Χτες βράδυ στο Λούβρο (Carrousel du Louvre) στο Παρίσι σε μια υπέρλαμπρη τελετή έγινε η βράβευση των πρωταθλητών. Το κλίμα ήταν καλό καθώς η Mercedes ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε έφεση. Βέβαια το μονοθέσιο δεν ήταν εκεί, έλειπε, όπως ο Βολφ και ο sir Χάμιλτον. Ήταν όμως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Τζέιμς Άλισον που παρέλαβε το τρόπαιο του κατασκευαστή από τον αντιπρόεδρο της FIA Γκράχαμ Στόκερ. Η Mercedes είναι για 8η συνεχή χρονιά πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές, αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της F1.

    Πρόσωπο της βραδιάς ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, ο Μαξ Φερστάπεν. Συνοδευόμενος από την Κέλλυ Πικέ, με το παπιγιόν του και το βλοσυρό του ύφος πήρε το τρόπαιο από τον απερχόμενο πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ. Έχουν εκλογές σήμερα, πιθανός διάδοχός του ο μπιν Σουλαγιέμ. Ο Ζαν Τοντ συγκινήθηκε χτες από τα λόγια προς το πρόσωπό του.

    Μαξ Φερστάπεν
    Μαξ Φερστάπεν

    Από την πλευρά ο Φερστάπεν μιλώντας ως πρωταθλητής τόνισε: «Το να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο στόχος της ζωής μου που επιτεύχθηκε. Ό,τι ακολουθεί είναι μπόνους. Φυσικά θα συνεχίσω να πιέζω και θα είμαι στη F1 για μερικά ακόμη χρόνια. Αν και είναι ωραίο να σε αποκαλούν παγκόσμιο πρωταθλητή, σκέφτομαι περισσότερο το μακρύ ταξίδι και όλες τις ώρες που έχω περάσει δουλεύοντας με τον μπαμπά μου για να είμαι εδώ. Ήταν μια μακρά και δύσκολη σεζόν και νιώθω καταπληκτικά που επιτέλους πέτυχα τον στόχο μου. Ελπίζω να μπορώ να το κάνω αυτό πολλές φορές. Ήταν μια απίστευτη μάχη με τον Λιούις έναν από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1. Πιέσαμε πραγματικά ο ένας τον άλλον. Στο τέλος της ημέρας, μπορούμε να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

    Ο Φερστάπεν έχει ήδη δηλώσει πως από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται με το Νο1  στο μονοθέσιό του. Οι Οζιέ Ινγκρασία πήραν τον 8ο τίτλο τους στο WRC από τον Τζόνα Σήμπελ, WRC Promoter Managing Director. Οι Κόνγουι, Κομπαγιάσι και Λόπεζ πήραν το τρόπαιο στο πρωτάθλημα αντοχής από τον αντιπρόεδρο Μοχάμεντ μπιν Σουλαγιέμ.

    Διακρίνονται από αριστερά: Πικέ, Φερστάπεν, Τοντ, Χόρνερ, Χάλιγουελ

    Την ίδια στιγμή ο Τότο Βολφ στη Βρετανία μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφραζε την ελπίδα ότι η απογοήτευση που αισθάνεται ο sir Χάμιλτον δεν θα τον απομακρύνει από τη F1: «Δε θα ξεπεράσουμε ποτέ, τον πόνο και την απογοήτευση που νιώσαμε την Κυριακή. Ελπίζω να συνεχίσει ο Λιούις, καθώς είναι ο κορυφαίος οδηγός όλων των εποχών. Του άξιζε η νίκη στον αγώνα και ο τίτλος. Ελπίζω να τον οδηγήσει ξανά η καρδιά του στους αγώνες, καθώς είναι στην κορυφή της απόδοσής του. Όμως καθώς έχει ξεκάθαρες αρχές δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε την Κυριακή. Απορρίψαμε την έφεση γιατί δεν θέλουμε να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα σε αίθουσα δικαστηρίου».

    Μοναδική βραδιά

    Διαβάστε επίσης:

    Mazda MX-5: Βελτίωση στα σημεία!

    F1 Mercedes: Όχι έφεση, ούτε στο γκαλά ο Sir Λιούις



    ΣΧΟΛΙΑ