• AUTO

    H FIA ερευνά το ζεύγος Βολφ!

    Το ζεύγος Βολφ


    Ο Τότο Βολφ είναι επικεφαλής της Mercedes F1 αλλά και συνιδιοκτήτης της ομάδας. Η σύζυγος του Σούζι Βολφ είναι επικεφαλής της ακαδημίας F1, η οποία οργανώνεται από τη Liberty Media όπως και η F1.

    Από το 2024 το F1 Academy θα είναι υποστηρικτικός αγώνας στα GP. Κάποιοι επικεφαλής ομάδων διαμαρτυρήθηκαν στην FIΑ ότι πιθανόν το ζεύγος Βολφ έχει πρόσβαση σε πληροφορίες με προνομιακό τρόπο και αυτό αλλοιώνει τον ανταγωνισμό.

    Οι ισχυρισμοί τους είναι ότι η Βολφ έχει πρόσβαση σ’ όσα λένε οι ομάδες μεταξύ τους και πιθανόν να τα μεταφέρει στη FOM, αλλά και ο Βολφ γνωρίζει συζητήσεις της FOM που δεν φτάνουν στους ομόλογούς του στις άλλες ομάδες. Τις αντιδράσεις πυροδότησε ένα σχόλιο του Βολφ που έδειχνε εσωτερική πληροφόρηση που δεν είχαν οι άλλοι επικεφαλής των ομάδων.

    Η επίσημη ανακοίνωση της FIΑ ανέφερε:

    «Γνωρίζουμε τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνονται στον ισχυρισμό για πληροφορίες εμπιστευτικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν σε έναν επικεφαλής της ομάδας F1 από μέλος του προσωπικού της FOM. Το Τμήμα Συμμόρφωσης εξετάζει το θέμα».

    H επίσημη αντίδραση από την ομάδα της Mercedes ήταν:

    «Η ομάδα δεν έχει λάβει καμία επικοινωνία από το Τμήμα Συμμόρφωσης της FIA σχετικά με αυτό το θέμα και ήταν πολύ περίεργο να μάθουμε για την έρευνα μέσω μιας δήλωσης στα μέσα ενημέρωσης.

    Απορρίπτουμε πλήρως τον ισχυρισμό των μέσων ενημέρωσης, λανθασμένα θίγει την ακεραιότητα και τη συμμόρφωση του αρχηγού της ομάδας μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Naomi Campbell και Pirelli: Η αξία του χρόνου!

    MG4: Ηλεκτρικό με 435PS και ως 520Km αυτονομία!

    Jeep Avenger με θερμικό κινητήρα!



    ΣΧΟΛΙΑ