• AUTO

    F1: Ο Ρικιάρντο στη θέση του ντε Φρις!


    Ο Αυστραλός οδηγός δοκίμασε σήμερα στο Σίλβερστον το μονοθέσιο της Red Bull και θα αγωνίζεται με την Alpha Tauri από την Ουγγαρία.

    Ένας ακόμη ταλαντούχος οδηγός, ο Ολλανδός Νικ ντε Φρις μπαίνει στην λίστα των «καμένων» από το Χέλμουτ Μάρκο. Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Red Bull, αποφάσισε σήμερα με άκομψο τρόπο, μεσούσης της σεζόν να δώσει τα γάντια στο χέρι στον 28χρονο Ολλανδό οδηγό.

    Βέβαια η απόφασή του αυτή στηρίζεται στην κακή απόδοση του ντε Φρις που δεν έχει καταφέρει να τερματίσει στους βαθμούς φέτος στους πρώτους 10 αγώνες του πρωταθλήματος. Είθισται όμως οι ομάδες να κάνουν περισσότερη υπομονή μέχρι να εγκλιματιστούν οι οδηγοί.

    Ο Χέλμουτ Μάρκο βέβαια δεν φημίζεται για την υπομονή του. Τον ντε Φρις είχε αβαντάρει για να πάρει τη θέση στην Alpha Tauri ο συμπατριώτης του Μαξ Φερστάπεν. Σήμερα αφού πήραν τα πρώτα δείγματα γραφής από τη φόρμα του Ρικιάρντο, ο οποίος οδήγησε την RB19 στο Σίλβερστον στο πλαίσιο δοκιμών εξέλιξης για τα ελαστικά της Pirelli χωρίς κουβέρτες ανακοίνωσαν άμεσα ότι θα αντικαταστήσει τον Ολλανδό από τον επόμενο κιόλας αγώνα στην Ουγγαρία.

    Ο 34χρονος Ρικιάρντο που πέρυσι αγωνίζονταν με τα χρώματα της McLaren και έχασε την θέση του από τον Πιάστρι έχει πάρει 8 νίκες στη F1.

    Οι επτά είναι για λογαριασμό της Red Bull και η τελευταία ήρθε με τη McLaren το 2021 στη Μόντσα.

    Διαβάστε επίσης

    Το αυτοκίνητο του καλοκαιριού! (video)

    F1: Μαύρα σύννεφα στη Ferrari!



    ΣΧΟΛΙΑ