• AUTO

    F1: Ο Ράσελ στη Mercedes!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Τζορτζ Ράσελ


    Σε συνέχεια της ανακοίνωσης συνεργασίας του Μπότας με την Alfa Romeo το 2022, η Mercedes ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Ράσελ.

    Ο Ράσελ κέρδισε αυτή τη θέση με την απόδοσή του. Στα χέρια του η Williams βρέθηκε πιο πάνω απ’ ότι της αναλογούσε στις κατατακτήριες δοκιμές και έστω με την εύνοια της τύχης λόγω της βροχής στο Βέλγιο έχει ανέβει στην 8η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών με 20 βαθμούς. Ο 23χρονος Βρετανός είναι μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της Mercedes από το 2017.

    Είναι πρωταθλητής GP3, GP2 και οδηγεί για τη Williams από το 2019. Πέρυσι αντικατέστησε το Χάμιλτον όταν ο Βρετανός βρέθηκε θετικός στο κορωνοϊό. Ο Ράσελ θα οδηγεί για τη Mercedes από το 2022. Υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα: «Είναι μια μεγάλη μέρα για μένα έχω όμως ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαι ενθουσιασμένος που πάω στη Mercedes αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για μένα, θα πρέπει όμως να αφήσω τους φίλους και συνεργάτες μου στη Williams. Δεν έχω ψευδαισθήσεις όσον αφορά στο μέγεθος της πρόκλησης, έχω πολλά να μάθω.

    Πρέπει να κερδίσω την εμπιστοσύνη του Τότο και της ομάδας και να παίξω το ρόλο μου στην επίτευξη του στόχου τους που είναι η συνέχιση της επιτυχίας. Πόσο μάλλον που ένα από τα νέα μέλη της ομάδας, τυγχάνει να είναι κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο. Τον παρακολουθώ από τότε που έτρεχα στα καρτ, έχω πολλά να μάθω απ’ αυτόν».

    Ένα ερωτηματικό από άποψη εμπορικότητας είναι ότι μια γερμανική ομάδα περιορίζει την απήχησή της επιλέγοντας δυο Βρετανούς οδηγούς. Ένα άλλο ερωτηματικό είναι αν ο Ράσελ θα καταφέρει να κινηθεί ταχύτερα από το Χάμιλτον. Αν ναι πως θα αντιδράσει ο Λιούις και πως η αντίδραση αυτή θα αποσταθεροποιήσει την ομάδα. Είναι σίγουρο πως θα έχει ενδιαφέρον, για τον Χάμιλτον είναι το χειρότερο σενάριο. Στο απόγειο της καριέρας του βρίσκεται δίπλα του ένας εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Alfa Romeo: Με Μπότας το 2022

    EKO ACROPOLIS RALLY: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

    F1 Ολλανδία: Κάναμε λάθος, λέει ο Χάμιλτον!



    ΣΧΟΛΙΑ