• AUTO

    F1 Alfa Romeo: Με Μπότας το 2022

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    F1 Alfa Romeo: Με Μπότας το 2022

    Βάλτερι Μπότας


    Θέλει τον Φινλανδό της η ελβετική ομάδα, τη θέση του Κίμι Ράικονεν που αποχωρεί στο τέλος της χρονιάς θα πάρει ο Βάλτερι Μπότας.

    Η Mercedes αποφάσισε τελικά να αντικαταστήσει το Μπότας που του χρόνου θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Alfa Romeo Sauber. Για όσους αναρωτιόνται γιατί λέμε ελβετική ομάδα, έχει έδρα την Ελβετία και χορηγό ονόματος την Alfa Romeo. Ο Μπότας οδηγός υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την ομάδα, της οποίας η βάση βρίσκεται στο Χίνβιλ της Ελβετίας. Ο Μπότας έχει κερδίσει 9 Grand Prix και η συνεργασία του με την ομάδα συμπίπτει με τη νέα εποχή για την Formula 1, με τους νέους κανονισμούς να προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για σημαντική άνοδο.

    Γεννημένος στην Nαστόγια της Φινλανδίας στις 28/8/89, ο Μπότας έχει μια εντυπωσιακή πορεία στους αγώνες με μονοθέσια. Σημαντικό επίτευγμα ότι κατέκτησε την ίδια χρονιά (2008) τον τίτλο σε Formula Renault Eurocup και Formula Renault Northern European Cup. Τα δύο αμέσως επόμενα χρόνια κέρδισε το Masters of Formula 3, ενώ στον πρώτο του χρόνο στο GP3 Series κατέκτησε 4 νίκες και τον τίτλο, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα του για την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το ντεμπούτο του στην Formula 1 πραγματοποιήθηκε το 2013 με την ομάδα της Williams, με τον Φινλανδό να δείχνει αμέσως το ταλέντο του και να εξασφαλίζει μια θέση στη Mercedes το 2017, όπου έπαιξε καίριο ρόλο στην πορεία κατάκτησης τεσσάρων Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών με 9 νίκες και 54 θέσεις στο βάθρο.

    Η επόμενη χρονιά θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για το Μπότας: «Ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα ανοίγει. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην Alfa Romeo Racing ORLEN από το 2022 και θα συμμετέχω σε μια νέα πρόκληση με αυτή, τη θρυλική μάρκα. Η Alfa Romeo είναι μια μάρκα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Formula 1 και θα είναι τιμή για εμένα να την εκπροσωπήσω. Η προοπτική που προσφέρει η δομή της ομάδας είναι δεδομένη και θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να βοηθήσω την προσπάθεια της να ανέβει στην κατάταξη, ειδικότερα με τους νέους κανονισμούς που δίνουν την ευκαιρία για σημαντικά βήματα προόδου. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εμένα και ανυπομονώ να τους δικαιώσω. Θέλω όσο ποτέ να αγωνιστώ και να κερδίσω. Γνωρίζω καλά τον Φρεντ Βασέρ και ανυπομονώ να γνωρίσω και την υπόλοιπη ομάδα, αλλά και να χτίσω μια δυνατή σχέση μαζί τους όπως έκανα και στην Mercedes.»

    Ζαν Φιλίπ Ιμπαράτο CΕΟ της Alfa Romeo: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε έναν τόσο έμπειρο οδηγό, όπως είναι ο Βάλτερι Μπότας, στη μεγάλη οικογένεια της Alfa Romeo»

    Μένει η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας του Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes για να ολοκληρωθεί το παζλ. Πιθανόν καθυστερεί για να ξεκαθαρίσει και ποιος θα πάει στη θέση του στη Williams. Θυμίζουμε πως ο Χάμιλτον πρόσφατα ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα για τις επόμενες δυο χρονιές 2022 – 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Ολλανδία: Κάναμε λάθος, λέει ο Χάμιλτον!

    EKO ACROPOLIS RALLY: Πανέτοιμοι Αθανασούλας – Ζακχαίος

    F1 Ολλανδία: Νίκη εντός έδρας για Φερστάπεν!



    ΣΧΟΛΙΑ