• AUTO

    F1 Άμπου Ντάμπι: Στην pole o Φερστάπεν!


    Ο Ολλανδός για 3η συνεχή χρονιά θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στη Yas Marina.

    Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς βρίσκεται προ των πυλών. Αν πάμε ένα χρόνο πίσω ο Φερστάπεν το αντίστοιχο βράδυ είχε πάρει την pole και ήλπιζε να κρατήσει πίσω του το Χάμιλτον για να πάρει τον τίτλο. Οι δυο τους ισοβαθμούσαν στην κορυφή. Εν τέλει ο Ολλανδός τα κατάφερε με τη βοήθεια του Μάσι.

    Ένα χρόνο μετά ο Φερστάπεν έχει δυο τίτλους, ο Χάμιλτον δεν έχει πάρει νίκη από τότε ούτε pole και αύριο το μόνο διακύβευμα για τον Ολλανδό είναι η 15η νίκη σε μια σεζόν. Ένα επίτευγμα που δεν έχει προηγούμενο στη F1.

    Ήταν έντονη η αγωνία των δυο οδηγών της Red Bull να δείξουν μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών ότι η μεταξύ τους σχέση δεν επηρεάστηκε από τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας στη Βραζιλία. Τόσο έντονη που δεν έπειθαν κανέναν.

    Όχι ότι έχει και τόση σημασία αυτό καθώς κατάφεραν να πάρουν τις δυο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες δοκιμές. Οι Ταύροι λοιπόν εκκινούν αύριο από την πρώτη σειρά, οι Ferrari από τη δεύτερη σειρά και οι Mercedes από την 3η σειρά.

    Είναι τα χαρακτηριστικά της πίστας τέτοια που αναδεικνύονται οι δυνατότητες των μονοθεσίων και ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 7 GP στη Γιας Μαρίνα έχει κερδίσει ο poleman.

    Η προηγούμενη φορά που οι Red Bull είχαν κάνει το 1-2 ήταν το 2018. Συνολικά το έχουν πετύχει 25 φορές και είναι μόλις η 2η στην υβριδική εποχή της F1 από το 2014.

    Ο Φέτελ κατάφερε να μπει στη 10αδα και εκκινεί αύριο 9ος στην πίστα που έγραψε ιστορία πριν 12 χρόνια παίρνοντας το πρώτο του τίτλο με τη Red Bull. Στην ίδια πίστα θα πει αύριο το μεγάλο αντίο στη F1, ολοκληρώνοντας μια λαμπρή καριέρα με τον καλύτερο τρόπο: 4 τίτλους 53 νίκες και απολαμβάνοντας το σεβασμό όλων.

    Απίστευτο κι όμως συνέβη στο Q3 ο Φέτελ βρήκε 2 φορές μπροστά του μια Red Bull στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και τις δυο φορές.

    Το τρόπαιο της pole στο Φερστάπεν έδωσε ο δημιουργός περιεχομένου στο Tik Tok, Khaby Lame που έχει 152εκ. ακόλουθους. Λίγο νωρίτερα ο Ολλανδός είχε καρδιοχτυπήσει καθώς το μονοθέσιο του έσβησε και χρειάστηκε να κάνουν επανεκκίνηση με όλη τη διαδικασία των υποσυστημάτων. Σημεία των καιρών. Στον αντίποδα ο poleman του προηγούμενου αγώνα Κέβιν Μάγκνουσεν δεν μπόρεσε να περάσει ούτε στο Q2 με τη Haas.

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος αύριο για τις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. Μια ώρα νωρίτερα στην ΕΡΤ ξεκινά η ειδική εκπομπή της F1 που θα περιλαμβάνει αύριο ένα αφιέρωμα στο Φέτελ.

    Η κατάταξη των σημερινών δοκιμών ήταν:

    Ο Ρικιάρντο έχει ποινή 3 θέσεων επειδή χτύπησε το Μάγκνουσεν στη Βραζιλία και θα εκκινήσει από την 13η θέση.

    Photo Florent Gooden / DPPI



    ΣΧΟΛΙΑ