• AUTO

    F1 Αυστραλία: Ο Verstappen στην pole!


    Ο Ολλανδός πρωταθλητής ήταν ταχύτερος όλων, μόνο την κρίσιμη στιγμή στο Q3. Έτσι συνεχίζει το σερί των φετινών του pole.

    Ο Max Verstappen συνεχίζει τον μοναχικό του δρόμο με την 3η συνεχόμενη pole position αυτή τη σεζόν, 4η αν λάβει κανείς υπόψη και τον τελευταίο αγώνα του 2023 στο Άμπου Ντάμπι, 35η συνολικά στην καριέρα του και δεύτερη στη σειρά στη Μελβούρνη. Μέχρι το Q3, ο Max δεν είχε βρεθεί καθόλου στην κορυφή των χρόνων ήταν δεύτερος (μία πίσω από τον Norris και δύο πίσω από τον Leclerc) χτες και σήμερα στα FP.

    Στο Q1 ήταν 3ος στο Q2 ήταν 2ος αλλά όταν έφτασε η κρίσιμη στιγμή καθάρισε από τον πρώτο κιόλας γρήγορο γύρο. Μετά βελτίωσε περαιτέρω με τον τελευταίο του γύρο να σπάει το φράγμα των 1’16” σημειώνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής. Ο Carlos Sainz με τη Ferrari (1’16″185) πέτυχε το 2ο χρόνο και θα εκκινήσει δίπλα στον οδηγό της Red Bull. Ο Ισπανός παρότι δεν είναι σε άριστη κατάσταση και στο τέλος πονούσε εμφανώς κατάφερε να εξαντλήσει τη δυναμική της Ferrari σε αντίθεση με το Charles Leclerc (1’16″435) που τα βρήκε δύσκολα την κρίσιμη στιγμή. Ανάμεσά τους πλασαρίστηκε ο Lando Norris της McLaren (1’16″315) καθώς στον Sergio Perez, ο οποίος ήταν τρίτος ταχύτερος (1’16″274), επιβλήθηκε ποινή τριών θέσεων για παρεμπόδιση της Haas του Nico Hulkenberg στο Q1.

    Όσον αφορά στη χρήση ελαστικών για τον αγώνα η σκληρή γόμα όπως χτες έτσι και σήμερα έμεινε στα αζήτητα. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα, μόνο οι οδηγοί της Aston Martin, της McLaren και της Kick F1 έστρωσαν ένα σετ C3. Λογικά αύριο στον αγώνα όλοι θα χρησιμοποιήσουν για το δεύτερο μέρος αυτή τη γόμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος της pole position ήταν τέσσερα δέκατα γρηγορότερος από ό,τι προβλεπόταν ο χρόνος προσομοίωσης των 1’16″350 και επτά δέκατα ταχύτερος από τον περσινό pole 1’16″732. Βέβαια πέρυσι ο χρόνος είχε επιτευχθεί με τη γόμα C4. Η στρατηγική αύριο αναμένεται να είναι δυο αλλαγών από μέση σε σκληρή και ξανά σε σκληρή γόμα. Δεν αποκλείεται να έχουμε αυτοκίνητο ασφαλείας ή και διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία.

    Το τρόπαιο της Pole Position απονεμήθηκε στον Verstappen από το αθλητικό και κωμικό συγκρότημα Dude Perfect, με έδρα το Frisco του Τέξας. Ο Tyler “The Beard” Toney, ο “The Twins” Cory και Coby Cotton, ο Garrett “The Purple Hoser” Hilbert και ο Cody “The Tall Guy” Jones είναι φίλοι από τις μέρες του κολεγίου, στο Texas A&M University. Το κανάλι τους στο YouTube έχει πάνω από 60 εκατομμύρια συνδρομητές.

    Μιλώντας μετά ο Verstappen τόνισε: «Ήταν λίγο απροσδόκητο νομίζω σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος με το Q3. Οι δύο αυτοί γύροι ήταν πολύ, πολύ ωραίοι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ήταν λίγο δύσκολο ως τότε, αλλά καταφέραμε στο τέλος να βρούμε το χρόνο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Οι κόκκινοι φαίνονται πολύ γρήγοροι και σε ρυθμό αγώνα, οπότε είναι ερωτηματικό για αύριο, αλλά αυτό το κάνει πολύ συναρπαστικό, οπότε θα δούμε αύριο».

    Από την πλευρά του ο Sainz που έμεινε εκτός λόγω σκωληκοειδίτιδας στον προηγούμενο αγώνα, συμπλήρωσε: «Ήταν δύο δύσκολες εβδομάδες, πέρασα πολλές μέρες στο κρεβάτι περιμένοντας αυτή τη στιγμή για να δω αν θα μπορούσα να είμαι εδώ σήμερα. Για να φτάσω στο Σαββατοκύριακο και μετά να βρεθώ στην πρώτη σειρά μετά τις κατατακτήριες, σχεδόν δεν το πιστεύω ήταν πολύ δύσκολο.

    Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, πολύ χαρούμενος που κοντράρω τις Red Bull αυτό το Σαββατοκύριακο. Ήμουν λίγο μουδιασμένος στην αρχή χθες, αλλά μετά ανέβασα ταχύτητα και τελικά μπόρεσα να βρω ρυθμό και νιώθω καλά με το μονοθέσιο. Δεν πρόκειται να πω ψέματα, δεν είμαι στην πιο άνετη κατάσταση όταν οδηγώ αλλά μπορώ να τα καταφέρω. Όσο μπορώ να το κάνω χωρίς πόνο…πιέζω σταδιακά».

     Η αυριανή σειρά εκκίνησης είναι:

    Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 06:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΑΝΤ1+. Επίσης θα μεταδοθεί στις 16:45 από τον ΑΝΤ1 σε ετεροχρονισμένη μετάδοση.

     

     Διαβάστε επίσης:
    Γερμανία και Βρετανία καταδικάζουν το μακελιό στη Μόσχα

    Η Βουλή συμμετέχει στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα του Μεγάρου της

    Μην κατηγορείτε την Maxim: Φταίνε τα σχέδια του Χάρη Βαφειά για την μετοχή της C3is



    ΣΧΟΛΙΑ