ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς καταδίκασε σήμερα “την τρομερή τρομοκρατική επίθεση κατά αθώων θεατών σε συναυλία στη Μόσχα”, που στοίχισε τη ζωή σε 115 ανθρώπους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των ρωσικών αρχών.
“Σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους τραυματίες”, πρόσθεσε ο Σολτς σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ καταδίκασε επίσης τη “δειλή και απάνθρωπη τρομοκρατία, όπου κι αν βρίσκεται”, δηλώνοντας ότι είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.
“Αθώοι άνθρωποι που ήθελαν απλώς να πάνε σε μια ροκ συναυλία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ”, ανέφερε σε ανάρτησή της στο X. “Είμαστε με όλη την καρδιά μας με τους κατοίκους της Ρωσίας”.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ εξέφρασε επίσης τα “συλλυπητήριά του στα θύματα και στις οικογένειές τους”, και ζήτησε “να ριφθεί γρήγορα φως στο πλαίσιο” αυτής της επίθεσης.
Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο “τη φονική τρομοκρατική επίθεση” που διαπράχθηκε κοντά στη Μόσχα.
“Η Βρετανία καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την φονική τρομοκρατική επίθεση”, σημείωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε ανάρτησή του επίσης στην πλατφόρμα X.
“Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια (…) στις οικογένειες των πολλών θυμάτων. Τίποτε δεν δικαιολογεί μια τέτοια πράξη βίας”, πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Η Βουλή συμμετέχει στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα του Μεγάρου της
Λασίθι: Σε εξέλιξη επιχείρηση για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σητεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις Γεωργιάδης: Επίσκεψη σε εφημερεύοντα νοσοκομεία ανήμερα των Χριστουγέννων – Κέρασε γλυκά τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ
- Ανάλυση CNN: Ο πόλεμος Ευρώπης–Ρωσίας δεν είναι πλέον θεωρητικός – Η ήπειρος απροετοίμαστη απέναντι σε μια υπαρκτή απειλή
- Κίνα κατά ΗΠΑ: «Ανεύθυνη» έκθεση του Πενταγώνου που υπονομεύει τις σχέσεις Πεκίνου–Νέου Δελχί
- Μόσχα κατά ΗΠΑ: O αποκλεισμός της Βενεζουέλας στην Καραϊβική αποτελεί «Πειρατεία και ληστεία»