• Σχόλιο Αγοράς

    Xρηματιστήριο: Rebound στις τράπεζες, κλείσιμο πάνω από τις 1.040 θέλει η αγορά – Τι βλέπουν οι αναλυτές για Φουρλή


    Σφοδρό και έντονο είναι και σήμερα το ενδιαφέρον στις τράπεζες, με την ΕΤΕ να ενισχύεται πάνω από 3,3%, η Alpha Bank 3,4%, η Eurobank 3,27% και η Πειραιώς 2,14%.

    Ενδιαφέρον και για κάποια μη τραπεζικά blue chips, με τον Τιτάνα στο +2,28%, ακολούθως πάνω από 1% τα κέρδη για τη ΜΟΗ, ενώ θετικό το πρόσημο με άνοδο 0,4% για τον Μυτιληναίο, με τη διοίκηση του ομίλου να βρίσκεται στις ΗΠΑ για επαφές με θεσμικούς.

    O γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) ανακάμπτει και σήμερα, στις 1.038 μονάδες με κέρδη 0,91%, αν και υπάρχουν διακυμάνσεις, με τον δείκτη να επιστρέφει στις 1.034.

    Ιδανικό θα ήταν κλείσιμο, σύμφωνα με τους αναλυτές, πάνω από τις 1.040 μονάδες. Ήδη, ο Dax ανακάμπτει πάνω από τις 15.100 μονάδες.

    Προσοχή, συστήνουν οι αναλυτές, στην αυριανή συνεδρίαση, ημέρα κατά την οποία η Fed ανακοινώνει έναν ακόμα γύρο αύξησης επιτοκίων, αυτή τη φορά κατά 0,25%.

    Ενδιαφέρουσα παρέμβαση χθες από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι κλείνει ο κύκλος της αύξησης των επιτοκίων της Ευρώπης, εξέλιξη που αναπτερώνει το ηθικό των αγοραστών.

    Κατά τα άλλα, αν δεν ήταν το μέρισμα του 1,15 του Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,21% 28,44 η κίνηση της αγοράς θα ήταν μεγαλύτερη την Τρίτη, συμφωνούν οι χρηματιστές. Η αποκοπή του μερίσματος της Jumbo, οδηγεί σε πτώση της μετοχής 4,74%, κάτι που θεωρείται συγκυριακό.

    Το καλό κλίμα στην αγορά ευνοείται από το θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μία μέρα μετά την καταιγιστική παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών για να προφυλάξουν τις αγορές από τις παρενέργειες του deal μεταξύ UBS και Credit Suisse.

    Στο Χ.Α. στα πρώτα 15 λεπτά, πραγματοποιήθηκε πακέτο 935 χιλιάδων τεμαχίων στον ΟΤΕ, στα 13,31 ευρώ. Ο συνολικός τζίρος της αγοράς ανέρχεται περί τα 18 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στον ΟΤΕ.

    Τέλος, σήμερα μετά το κλείσιμο ανακοινώνει αποτελέσματα η Φουρλής. Η Eurobank Equities σημειώνει πως περιμένει καλό κλείσιμο της χρονιάς με τις πωλήσεις να ξεπερνούν μάλλον την εκτίμησή της για 488 εκατ. ευρώ το 2022 και να υπάρχει ανοδικό ρίσκο στην εκτίμηση για τα EBITDA μετά τις μισθώσεις που είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

    Η Piraeus Sec. περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο πωλήσεις 147,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 19,7%, EBITDA 15,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 31,6% και καθαρά κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ. Επίσης περιμένει μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Αύριο η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Διαβάστε επίσης:

    DBRS: Θωρακισμένη η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών για να απορροφήσουν ενδεχόμενες επιπτώσεις – Ισχυρές καταθέσεις

    Χρηματιστήριο: 1,2 δισ. ευρώ μπήκαν στις τράπεζες από τα χαμηλά τους μέχρι το κλείσιμο



    ΣΧΟΛΙΑ