• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Γιατί τα κατασκευαστικά «χαρτιά» έρχονται στο προσκήνιο

    Wall Street


    Φορτσάρει προς τις 636-637 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., αλλά σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρου. Οι τράπεζες μένουν πίσω και σήμερα με μικρές διακυμάνσεις και η σκυτάλη περνάει στα υπόλοιπα  blue chips. Δύο ώρες πριν από το κλείσιμο της αγοράς, 51 μετοχές ενισχύονται και 32 υποχωρούν.

    Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει σε θετικό μοτίβο, στις 318 μονάδες και το ενδιαφέρον στρέφεται στον Μυτιληναίο, με τους ξένους να μένουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου και τα καθαρά κέρδη των 69 εκατ. ευρώ. Η μετοχή κινείται στα υψηλά 8μήνου, με πράξεις στα 8,51 ευρώ. Έχουν αλλάξει χέρια 415 χιλιάδες τεμάχια.

    Η Alpha Finance ανεβάζει την μετοχή της ΔΕΗ στα 6 ευρώ και το χαρτί ΔΕΗ -0,53% 11,30 αντιδρά στα 4,61 ευρώ με κέρδη πάνω από 2% και 370 χιλιάδες όγκο.

    Εντολές αγορών βγαίνουν ακόμα στη Βιοχάλκο, στα 2,32 ευρώ και κέρδη 2,65%, στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ενισχύεται 1,61%, στα 6,30 ευρώ.

    Ενδιαφέρον υπάρχει για τον κατασκευαστικό κλάδο, αφού για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ενισχύεται η Ελλάκτωρ παρά την κρίσιμη, ως προς τις ανακοινώσεις που θα γίνουν, Γενική Συνέλευση. Η μετοχή ανακάμπτει στα 0,9656 ευρώ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54.

    Εντολές αγορών, επίσης, στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ.

    Κέρδη 1,41% και για τον τον Άβακα. Η προοπτική των νέων παραχωρήσεων, όπως της Αττικής Οδού ή της γραμμής 4 του ευρώ, δημιουργεί προσδοκίες για τον κλάδο, έπειτα από ένα τέλμα μιας 10ετίας.

    Κατά τα άλλα, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υποτονικά, αφού η Κριστίν Λαγκάρντ δεν ανακοίνωσε τίποτα νεότερο που να μην γνωρίζουν οι επενδυτές. Η ΕΚΤ θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων των κρατών της ευρωζώνης και στο αυριανό Eurogroup που συνδέεται με τις αποφάσεις για την παράταση της δημοσιονομικής χαλάρωσης στην ευρωζώνη θα φανεί αν ο πρωθυπουργός, από την Θεσσαλονίκη, θα ανοίξει την βεντάλια των παροχών.

    Πιέσεις, τέλος, για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,06% 18,10, τα Πλαστικά Θράκης, τον Σαράντη και τον Φουρλή.



    ΣΧΟΛΙΑ