• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Εβδομάδα εξελίξεων για τις τράπεζες, ανεβαίνει το θερμόμετρο, κέρδη για Aegean

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Φορτσάρουν με το «καλημέρα σας» οι τράπεζες με τον γενικό δείκτη να πυρπολεί για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τις 1.230 μονάδες.

    Από κοντά, συνδράμουν την προσπάθεια, τα διυλιστήρια, η Cener, η ΔΕΗ, η Τιτάν, όπως και η Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 μετά την ανακοίνωση ότι το Δημόσιο υπέβαλε δήλωση πρόθεσης για την άσκηση των warrants.

    Σημειώνεται ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα έχει κλείσει οριστικά η συμφωνία για την απόκτηση του 9% της Alpha που κατέχει το ΤΧΣ από τη Unicredit, ενώ διατίθεται προς πώληση μετά τις 13/11 το 20% της ΕΤΕ.

    Το κλίμα είναι βελτιωμένο το τελευταίο διάστημα στις αγορές παγκοσμίως, αποτέλεσμα της διαφαινόμενης ολοκλήρωσης της πολιτικής σύσφιξης από τις κεντρικές τράπεζες.

    Η προσοχή των επενδυτών έχει επιστρέψει στα θεμελιώδη και στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που δημοσιεύονται από τις εισηγμένες.

    Αύριο, δημοσιεύουν Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τιτάν και Σαράντης αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

    Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν μία ανοδική συνεδρίαση μετά το ράλι των αγορών στις ΗΠΑ.

    Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 μετά την ανακοίνωση ότι η Ελληνική Δημοκρατία υπέβαλε δήλωση πρόθεσης για την άσκηση του συνόλου των δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της Εταιρείας που κατέχει.

    Από σήμερα τα warrants της Attica Bank αφαιρούνται από το σύστημα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), ενώ εισάγονται προς διαπραγμάτευση 250.000 νέες μετοχές της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, από 10 στελέχη της εταιρίας, με τιμή διάθεσης μετοχής 0,30 ευρώ.

    Σημειώνεται, πως αύριο εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Intralot ΙΝΛΟΤ 0% 1,13 από την αύξηση κεφαλαίου και την Τετάρτη ξεκινάει η διαπραγμάτευσης της Trade Estates, με τη δημόσια προσφορά να μην πηγαίνει και τόσο καλά και η τιμή των νέων μετοχών να διαμορφώνονται στα 1,92 ευρώ που ήταν το κάτω μέρος του εύρους.

    Τεχνικά, υποστηρίζουν οι χρηματιστές, είναι ότι το σημαντικότερο τεχνικό γεγονός που έλαβε χώρα στο εβδομαδιαίο γράφημα ήταν η υπέρβαση των 1.196 μονάδων που μετατρέπεται πλέον σε κρίσιμη στήριξη.

    Ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 1.240 μονάδες.

    Επιστρέφοντας στα της ελληνικής αγοράς, κέρδη 2,1% για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 πάνω από το 1,47 ευρώ, +2,3% η ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 οριακά, 0,43% τα κέρδη για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 και 1,86% η άνοδος για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 που «πυρπολεί» πάλι τα 3 ευρώ, μετά το γύρισμα της Παρασκευής.

    Ως προς τις υπόλοιπες μετοχές, συνεχίζει ανοδικά η Cener, στα 6,72 ευρώ, στα 18,26 η Τιτάν, πάνω από 1% τα κέρδη για τη ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 που πάτησε τα 10, πάνω από 1% τα ΕΛΠΕ, στα 7,59, κέρδη 1,03% για τη ΜΟΗ, στα 26,14 ενισχύεται η Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 στα 36 ευρώ επιστρέφει ο Μυτιληναίος, ενώ θετικό το πρόσημο, αλλά οριακά τα κέρδη για ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42 και ΟΤΕ, στα 15,49 και 14 ευρώ αντίστοιχα.

    Κέρδη 1,67% και για τον Φουρλή.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζες: «Καθαρίζουν» κόκκινα δάνεια 5 δισ. ευρώ με τον Ηρακλή 3

    Πώς οι ελληνικές startups προσελκύουν μεγάλους ξένους ομίλους

    Η μεγάλη αποτυχία της Trade Estates και ο οργισμένος τραπεζίτης, τα χαμόγελα Φουρλή, ο Στάσσης και ο Βασιλάκος, οι μυστικές συζητήσεις Γεράρδου, και το κάλεσμα του Καλλίνικου και της Ρεγγίνας



    ΣΧΟΛΙΑ