• ΑΓΟΡΕΣ

    Ιντραλότ: Χωρίς χαρτιά οι Έλληνες θεσμικοί, περιμένει το ok για επιστροφή στην Κύρια Αγορά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)


    Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έξοδο της Ιντραλότ από την Επιτήρηση. Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας υπό τον κ. Χρυσόστομο Σφάτο, έχει αποστείλει το αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφού δεν συντρέχει πλέον λόγος αρνητικών ιδίων κεφαλαίων.

    Σχεδόν μετά από 3,5 χρόνια και μία δεκαετία περιπέτειας με συρρίκνωση στα οικονομικά μεγέθη και αλλαγή ρότας από το 2018 και μετά, η εταιρεία εισέρχεται σε ένα νέο ενάρετο κύκλο.

    Την Τρίτη, εκτός απροόπτου, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία αναμένεται να πάρει το εισιτήριο της εξόδου από την Επιτήρηση και το δρόμο της επιστροφής στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

    Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως θεσμικοί επενδυτές από την Ελλάδα θα περιμένουν την είσοδο των νέων μετοχών, για να πάρουν μία θέση, αφού οι περισσότεροι πλέον βλέπουν πως το equity story έχει μέλλον. Κι αυτό διότι η αύξηση υπερκαλύφθηκε.

    Το ενδιαφέρον επομένως, στρέφεται στις 7 Νοεμβρίου, όπου πιθανότατα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου με τη διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά, όπως είχαμε δει και στο παρελθόν με την αύξηση της Lavipharm.

    Ισχυρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, εφοπλιστές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο come back της ναυαρχίδας του Σωκράτη Κόκκαλη, με συνέπεια, όπως αναφέρουν πληροφορίες, Έλληνες θεσμικοί να μείνουν χωρίς χαρτιά!

    Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, η εταιρεία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου περίπου 100 εκατ. ευρώ με πέντε πιστώτριες τράπεζες και στην έκδοση εταιρικού ομολόγου (retail bond) διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ύψους περίπου 130 εκατ. ευρώ.

    Της έκδοσης του ομολόγου θα προηγηθεί η δημοσίευση των αποτελεσμάτων 9μήνου της εταιρείας.

    Από τα καθαρά έσοδα της αύξησης κεφαλαίου (130,1 εκατ. ευρώ), τα 126 εκατ. ευρώ μαζί με τα 230 εκατ. ευρώ από τον τραπεζικό δανεισμό και το εταιρικό ομόλογο θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή ομολογιακού δανείου 356 εκατ. ευρώ που λήγει το Σεπτέμβριο του 2024 με κουπόνι 5,25%.

    Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών ο καθαρός δανεισμός θα υποχωρήσει στα 340 εκατ. ευρώ και η σχέση καθαρού χρέους προς ebitda θα διαμορφωθεί στο 2,6x, από τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των διεθνών παρόχων τεχνολογίας για τυχερά παιχνίδια.

    Επίσης, οι ροές του 2023 και του 2024 θα κατευθυνθούν για την περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού ώστε στο τέλος του 2024 να υποχωρήσει κάτω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία διατηρεί και ρευστότητα 80 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά της σχέδια.

    Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου υπερκαλύφθηκε που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν μπήκε στη διαδικασία, όπως είχε αναγγελθεί, ανοίγματος βιβλίου προσφορών, καθώς δεν υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, απαραίτητη συνθήκη για την διενέργεια book Building.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΚ των 135 εκατ. ευρώ έγινε με την έκδοση  232.758.621 νέων μετοχών που διατέθηκαν στους μετόχους με δικαίωμα προτίμησης 0,62 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά προς 0,58 ευρώ η κάθε μία.

    Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως τονίστηκε, φέρνει και την άρση της επιτήρησης καθώς η καθαρή θέση της Intralot θα γυρίσει σε θετική από αρνητική, διαδικασία η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί άμεσα.

    Η σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται για τις 7 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Intralot: Στα €181.228.686,30 το μετοχικό κεφάλαιο – Πώς καλύφθηκε η ΑΜΚ

    Τράπεζες: «Καθαρίζουν» κόκκινα δάνεια 5 δισ. ευρώ με τον Ηρακλή 3

    Ryanair: Θα διανείμει μέρισμα για πρώτη φορά – Άλμα κερδών στο εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ