ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Τα διδάγματα των νέων υψηλών 16,5 ετών και ποιες μετοχές θα οδηγήσουν την αγορά στις 2.500 – 2.600 μον.
Eπιστροφή στα ώριμα χρηματιστήρια από τον STOXX, εν αναμονή για το ίδιο από τον FTSE τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, υποσχετική επιστροφής και από τον MSCI τον Μάιο του 2027, η αγορά μας δείχνει διαθέσεις για ψηλότερα, τη στιγμή που ένα νέο ρεκόρ στα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης φαίνεται ότι καταγράφεται.
Στις 2236 μονάδες ο δείκτης και κέρδη 0,74%, αλλά με συναλλαγές ελεγχόμενες» παρά την αναβάθμιση από STOXX.
Με +1,5% η Άλφα, 1% η Eurobank, οριακά κέρδη για Πειραιώς και ΕΤΕ, η σκυτάλη περνάει στις μετοχές που έχουν ειδήσεις, όπως η ΔΕΗ που ενισχύεται 1,2%, στα 18,32 ευρώ παρά το αρχικό άδειασμα την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου ως τα 16,95 ευρώ.
Από εκεί και πέρα μια σειρά από άλλες μετοχές μοιράζουν κέρδη και προσδοκίες στους συναλλασσόμενους.
Η Intracom ενισχύεται σχεδόν 8,2% είχε πάει νωρίτερα και 9%, στα 3,43 ευρώ με υψηλό όγκο 434 χιλ. τεμάχια λόγω πληροφοριών για καλό μέρισμα ή ακόμα και επιστροφή κεφαλαίου.
Σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης.
Κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου για την Y/KNOT και αντίδραση 5,53%, στο 1,14 ευρώ.
Μεγάλη κίνηση που, μάλλον χρωστούσε, η Allwyn με την τιμή επανεπένδυσης του μερίσματος στα 13,47 ευρώ.
Στα 13,74 ευρώ η μετοχή και κέρδη σχεδόν 4%.
Κέρδη 2,61% για την ΕΥΔΑΠ, λόγω πληροφοριών για επιστροφή κεφαλαίου έως 1,50 ευρώ, αλλά και εκτιμήσεις για αποτελέσματα β΄ εξαμήνου πολύ καλύτερα από το πρώτο εξάμηνο του 2025, ανεβάζοντας τα μεγέθη για το σύνολο της χρήσης.
Η μετοχή είναι στα 10,24 ευρώ και νωρίτερα έγραψε υψηλό στα 10,38 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Αρχή Ελέγχου Αγοράς: «Η Ελλάδα κρατά χαμηλά τις αυξήσεις στα καύσιμα»
Εθνική Τράπεζα και ΕΤΕπ κινητοποιούν έως €200 εκατ. για την ενίσχυση πράσινων επενδύσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ν. Παπανδρέου: Το «Σχέδιο Ευρώπη» για την κατάργηση της εξάρτησης από τις τρίτες χώρες στα κρίσιμα φάρμακα
- Η νέα δικαστική διαμάχη για 250 εκατομμύρια που διχάζει ξανά την εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση – Το μυστήριο των μετοχών της Λιβερίας – Αποκάλυψη mononews
- TAG Heuer Carrera Chronograph: Η κομψότητα της ταχύτητας με έμπνευση την έρημο
- Μανώλης Γραφάκος: Στον αέρα 320 οικισμοί μπροστά στη νέα αυστηρότερη ευρωπαϊκή οδηγία για τα αστικά λύματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.