• ΑΓΟΡΕΣ

    H Εurobank των 5 δισ. ευρώ, το play του MSCI για την ΜΟΗ και τα στοιχήματα σε ΟΠΑΠ, Autohellas, Aegean και Ιντρακόμ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Εκτιμήσεις για αστρονομικά κέρδη στις τράπεζες και ειδικά στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,80 , το αίνιγμα από τον MSCI, για το αν θα μπουν Motor Oil ΜΟΗ 1,16% 26,10 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,54% 3,74 , τα ΣΜΕ που δημιουργούνται στα παράγωγα την προσοχή Δευτέρα για έξι ακόμα μετοχές, το σπάσιμο των υψηλών 12 ετών για τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0% 16,09 σε συνδυασμό με τα  deals στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, οδηγούν το Χρηματιστήριο Αθηνών ψηλότερα.

    Ακόμα και πάνω από 1 δις. κέρδη εκτιμούν Έλληνες αναλυτές ότι θα διαμορφωθούν για τη χρήση του 2022 τα αποτελέσματα της Eurobank με τη μετοχή να πραγματοποιεί άλμα πάνω από 26% από το ξεκίνημα της χρονιάς γράφοντας κεφαλαιοποίηση κοντά στα 5 δις. ευρώ (4,93 δις. ευρώ την Παρασκευή).

    Εντυπωσιακός όγκος συναλλαγών, κοντά στα 15 εκατ. τεμάχια, αναβάθμιση από την Fitch, η μικρή θέση με 1,8% που ελέγχει το ΤΧΣ, είναι μερικοί από τους λόγους που οδηγούν τους ξένους επενδυτές να πάρουν θέση στη μετοχή, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

    Την ίδια ώρα, ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0% 16,09 , σύμφωνα με τους χρηματιστές, από τη στιγμή που διέσπασε τα 13,96 ευρώ, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ήταν θέμα χρόνου να κινηθεί πάνω από τα 14 ευρώ και μάλιστα με ισχυρό όγκο συναλλαγών που προσέγγισε τις 900 χιλιάδες κομμάτια.

    Η προοπτική σταθερού κατ’ ελάχιστου μερίσματος 1 ευρώ για 10 χρόνια δίνει την αίσθηση της ασφάλειας στη μετοχή, όπως αναφέρουν οι χρηματιστές.

    Την ίδια ώρα, κίνηση της Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,16% 26,10 πάνω από τα 22,80 απέχοντας από τα υψηλά των 23,80 ευρώ,  φέρνει στο μυαλό της αγοράς, σύμφωνα με τους χρηματιστές πάντα, ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ως προς την είσοδο της μετοχής στον MSCI .

    Η κεφαλαιοποίηση υπερβαίνει τα 2,5 δις. ευρώ και ο οίκος αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του στις 9 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.

    Ταυτόχρονα ανοιχτή είναι η είσοδος της Πειραιώς, για την οποία, πηγές της αγοράς, αλλά και αναλυτές θεωρούν ότι αν η είσοδος δεν γίνει αυτή τη φορά, θα έρθει στην επόμενη αξιολόγηση, τον Μάιο.

    Από εκεί και πέρα, τεχνικά σήματα για κίνηση ψηλότερα δίνει η Ιντρακόμ με την τεχνική ανάλυση να δίνει αντίσταση μεταξύ των 2,20 – 2,40 ευρώ, μετά το απρόσμενο  deal στην Κλουκίνας Λάππας, η οποία θα μετατραπεί σε Ιντρακόμ Properties.

    Η νέα εταιρεία θα έχει «προίκα» ακινήτων 114 εκατ. ευρώ, στην οποία η Ιντρακόμ Holding θα έχει ισχυρή πλειοψηφία μετοχών κοντά στο 80%.

    Κατά τα άλλα, η προσοχή της αγοράς εστιάστηκε στην Aegean ΑΡΑΙΓ 1,24% 11,46 και την Autohellas ΟΤΟΕΛ 2,65% 13,18  , καθώς είναι δύο από τις εταιρείες για τις οποίες εισάγονται Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης στα παράγωγα.

    Πρόκειται για έξι εταιρείες συνολικά με τις υπόλοιπες τέσσερις να είναι οι Quest ΚΟΥΕΣ 2,99% 5,17 , EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΧΑ 1,69% 1,81 , Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 2,27% 4,96 και Άβαξ ΑΒΑΞ 1,50% 1,35 .

    Διαβάστε επίσης

    BofA: Όταν ο S&P φτάσει πάνω από 4.200 μονάδες, πουλήστε

    Ιντρακάτ: Πώς παραδίδει μαθήματα δημιουργίας υπεραξιών ο Αλέξανδρος Εξάρχου

    Fitch: Αναβάθμιση για Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ