• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    BofA: Όταν ο S&P φτάσει πάνω από 4.200 μονάδες, πουλήστε

    • Bloomberg
    Michael Hartnett, Chief Investment Strategist BofA

    Michael Hartnett, Chief Investment Strategist BofA


    Το ράλι των μετοχών έχει τραβήξει πολύ διαπιστώνει ο αναλυτής της Bank of America, Μάικλ Χάρτνετ, και προειδοποιεί ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ο S&P θα κορυφωθεί, πριν αρχίσει και πάλι η βουτιά.

    «Ο κίνδυνος είναι ο πληθωρισμός να φουντώσει ξανά τους επόμενους μήνες και η αμερικανική οικονομία να αντιμετωπίσει μια βαθύτερη ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2023, αφού όπως όλα δείχνουν παραμένει ανθεκτική για τους πρώτους έξι μήνες», αναφέρει η τράπεζα.

    Προειδοποίηση για sell off

    Ο Χάρτνετ συνιστά στους επενδυτές να αρχίσουν να πωλούν μετοχές του S&P 500 όταν φτάσει πάνω από 4.200 μονάδες, μία αύξηση κατά 0,5% υψηλότερα από το τελευταίο κλείσιμό. Αναμένει ότι το σημείο αναφοράς θα φτάσει στα υψηλά του πρώτου τριμήνου πριν από τις 14 Φεβρουαρίου.

    Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια είχαν εισροές 44,7 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με το σημείωμα, επικαλούμενο στοιχεία της EPFR Global.

    Οι μετοχές σημείωσαν ράλι από την αρχή του 2023 λόγω των ενδείξεων επιβράδυνσης του πληθωρισμού, αισιοδοξίας για το άνοιγμα της Κίνας και ελπίδας ότι οι πιο αργές οικονομίες θα αναγκάσουν τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες να σταματήσουν την αύξηση επιτοκίων.

    Επιφυλακτικοί οι JP Morgan και Morgan Stanley

    Ο Χάρτνετ δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί τους επενδυτές για ένα επερχόμενο sell-off. Πριν λίγες ημέρες ο Μάικ Ουίλσον της Morgan Stanley δήλωσε ότι οι επενδυτές που συρρέουν στο ράλι των μετοχών θα απογοητευτούν  καθώς αψηφούν ευθέως τηνFed. Ο Μάρκο Κολάνοβιτς της JPMorgan Chase & Co δήλωσε ότι η οικονομία οδεύει προς ύφεση τη στιγμή που οι μετοχές σημειώνουν ράλι, με τη σύγκρουση να θεωρείται δεδομένη».

    Μεταξύ άλλων ροών την εβδομάδα έως την 1η Φεβρουαρίου, οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσίασαν εισροές για τρίτη εβδομάδα στα 21 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι επενδυτές διοχέτευσαν 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές αναδυόμενων αγορών. Οι αμερικανικές μετοχές είχαν θετικές ροές 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα χρηματοοικονομικά και την ενέργεια να προηγούνται, ενώ οι επενδυτές εγκατέλειψαν την υγειονομική περίθαλψη και τα ακίνητα. Τα ομόλογα είχαν εισροές 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Θα συνεχιστεί η υπεραπόδοση των μετοχών της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ