• ΑΓΟΡΕΣ

    Ιντρακάτ: Πώς παραδίδει μαθήματα δημιουργίας υπεραξιών ο Αλέξανδρος Εξάρχου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO Intrakat

    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO Intrakat


    Μαθήματα δημιουργίας υπεραξιών παραδίδει ο Αλέξανδρος Εξάρχου και το επιχειρηματικό δίδυμο Μπάκου και Καϋμενάκη.

    Πώς μία εταιρεία με 183 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση τον περασμένο Ιούλιο απογειώθηκε χθες κοντά στα 260 εκατ. ευρώ.

    Πρώτη ημέρα χθες εισαγωγής των νέων μετοχών (85,47 εκατ. τεμάχια) μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παρά τον… πληθωρισμό «χαρτιών», η μετοχή έκλεισε στο +6,09%, στο 1,6020 ευρώ.

    Πλέον τα σχέδια της εταιρείας για την επόμενη μέρα της κατασκευαστικής είναι ενεργά. Άλλαξαν χέρια πάνω από 2,1 εκατ. τεμάχια, κάτι πρωτοφανές για τη συγκεκριμένη μετοχή πραγματοποιώντας συναλλαγές 3,4 εκατ. ευρώ.

    Με την κεφαλαιακή ενίσχυση, όπως είχε δηλώσει η διοίκηση του κατασκευαστικού Ομίλου, ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου του Ομίλου σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο εστιάζει σε Κατασκευές – Υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις, Διαχείριση Απορριμμάτων και Real Estate.

    Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Intrakat σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και 50 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

    Eπενδύσεις που ξεπερνούν τα 220 εκατ. Ευρώ από τους εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη και βεβαίως τον ιθύνοντα νου των επιχειρηματικών κινήσεων, τον Αλέξανδρο Εξάρχου, αποτελούν μόνο την αρχή, αφού το 2023 θα ξεδιπλωθεί ολόκληρο το σχέδιο των τριών επιχειρηματιών για τις κινήσεις τους στην Ελλάδα.

    Κινήσεις που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά την απεμπλοκή τους από την Ελλάκτωρ πιάνουν καλύπτουν ήδη, ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων από την ναυτιλία, τον κατασκευαστικό κλάδο μέσω της Ιντρακάτ, την ενέργεια, μέσω της Volton, τις τράπεζες, μέσω της Παγκρήτιας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μέσω του Action 24.

    Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου τοποθετείται στρατηγικά σε τομείς που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας  ενδυναμώνοντας επιχειρήσεις διεκδικώντας ότι περισσότερο από τον κλάδο που δραστηριοποιούνται.

    Με 55 – 60 εκατ. Ευρώ καθαρό κέρδος από την πώληση της συμμετοχής στην Ελλάκτωρ, οι εφοπλιστές αν και θα μπορούσαν να κάτσουν στα κέρδη τους, αποφάσισαν να κάνουν την επόμενη κίνηση επενδύοντας στην Ιντρακάτ.

    Ο κ. Εξάρχου μετείχε στις προσπάθειες να πειστούν κι άλλοι εφοπλιστές προκειμένου να αποκτήσουν μετοχές της Intrakat δημιουργώντας ένα μπλοκ ισχυρών μετόχων που πιστεύει στο  μέλλον της εταιρίας το ανεκτέλεστο της οποίας ξεπερνά το 1,3 δις. Ευρώ και διεκδικεί δυναμικά το μερίδιο που της αξίζει από όλα τα μεγάλα δημόσια έργα.

    Ο ίδιος έτρεξε την αύξηση κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. Ευρώ της κατασκευαστικής εισφέροντας πάνω από 50 εκατ. Ευρώ μέσω της  Winex Investments.

    Ταυτόχρονα μετέχει και στην Thrivest Holding μαζί με τους κ.κ. Μπάκο και Καϋμενάκη καλύπτοντας έως 65 εκατ. στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας αποκτώντας το 33% της τράπεζας.

    Πλέον η επιχειρηματική ζωή του αλλάζει σελίδα και νέο αίμα επιχειρηματιών δίνει θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας με τον κ.. Εξάρχου να αποτελεί ισχυρό κομμάτι της.

     Διαβάστε επίσης

    Ιντρακάτ: Εντυπωσιακό ντεμπούτο της μετοχής – Αγοράζουν ισχυρά χαρτοφυλάκια

    Σοφία Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Το υψηλότερο ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ευρώπη είναι στην Ελλάδα

    ΚΛΜ: H Intracom θα αγοράσει και το ποσοστό της οικογένειας Λάππα- Ακολουθεί δημόσια πρόταση



    ΣΧΟΛΙΑ