• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί το City του Λονδίνου πυροβολεί τη Λεωφόρο Αθηνών – Παρά την πανδημία, αγοραστές οι Έλληνες επενδυτές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Το… City του Λονδίνου έκανε τη ζημιά στην αγορά τον Ιανουάριο, αφού οι επενδυτές από το Λονδίνο, σύμφωνα με τα μνηνιαία στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα κάθε μήνα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εμφανίζονται ως πωλητές.

    Με σχεδόν 400 εκατ. ευρώ τζίρο, αγοραπωλησίες μετοχών, τον περασμένο μήνα από το Λονδίνο, το ισοζύγιο γέρνει υπέρ των πωλητών με 27,39 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα Γερμανία και Τσεχία εμφανίζονται ως οι χώρες που οι επενδυτές τους εμφανίζονται στο καθαρό αποτέλεσμα ως αγοραστές με 22,41 εκατ. ευρώ και 23,31 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. ΟΤΕ ΟΤΕ -0,97% 14,28 και ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,42% 16,58 είναι οι μετοχές που βρίσκονται πρώτες στη λίστα των συναλλασσόμενων από την Γερμανία και την Τσεχία.

    Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές (Ιδιώτες, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Αγρότες & Ατομικές Επιχειρήσεις) τον Ιανουάριο 2021 πραγματοποίησαν το 27,9% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 28,2% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 21,5% των συναλλαγών). Προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών σε ετήσια βάση ανεβαίνει και, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η αύξηση αγγίξει το 6,4%.

    Σε κάθε περίπτωση, οι ξένοι εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στην αγορά. Τον Ιανουάριο 2021 πραγματοποίησαν το 45,6% των συναλλαγών (σε σχέση με το 45,2% τον προηγούμενο μήνα ενώ τον Ιανουάριο του 2020 είχαν πραγματοποιήσει το 53,9% των συναλλαγών). Όμως, όσο οι Έλληνες επενδυτές ανεβάζουν συμμετοχή στο ταμπλό, τόσο περισσότερο μειώνεται η συμμετοχή των ξένων επενδυτών. Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, η συμμετοχή των ξένων στον τζίρο έχει μειωθεί κατά 8,3%.

    Με βάση τα στοιχεία του AXIA Numbers Ιανουαρίου 2021, προκύπτει ότι οι ξένοι επενδυτές εμφάνισαν εκροές ύψους 5,74 εκατ. ευρώ, ενώ οι Έλληνες επενδυτές εισροές 5,77 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της διάθεσης των εγχώριων επενδυτών να δείξουν την εμπιστοσύνη τους και πάλι στην ελληνική αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Οι κινήσεις του Γιώργου Στάσση και πώς μια τοποθέτηση 15.500 ευρώ στη μετοχή έγινε… 84.500 σε 11 μήνες

    AXIA για ΓΕΚ Τέρνα: Η μετοχή δεν αντανακλά τις πραγματικές προοπτικές της εταιρείας – «Πετράδι του στέμματος» οι ΑΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ