• Cryptocurrencies

    Δημοπρασία ορόσημο στον Sotheby’s: Μπορείτε να αγοράσετε διαμάντι 15 εκατ. δολαρίων με κρυπτονομίσματα

    • Bloomberg

    πηγή: Bloomberg


    Ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Sotheby’s θα δεχτεί πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, Bitcoin ή Ether, κατά την πώληση ενός διαμαντιού 101,38 καρατίων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.

    Πρόκειται για μία δημοπρασία ορόσημο, όσον αφορά την υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων.

    Η τιμή του άψογου, σε σχήμα αχλαδιού, διαμαντιού, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 15 εκατ. δολάρια στο Χονγκ Κονγκ, και θα αποτελέσει το πιο ακριβό φυσικό αντικείμενο που προσφέρθηκε ποτέ σε δημοπρασία για αγορά με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

    Ο Josh Pullan, διευθύνων σύμβουλος του παγκόσμιου τμήματος πολυτελών ειδών του γνωστού οίκου, δήλωσε ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για πολύτιμους λίθους, από μια «νεότερη, ψηφιακά εγγενή γενιά, κυρίως στην Ασία».

    Σημειώνεται ότι τα διαμάντια βάρους άνω των 100 καρατίων που έχουν τεθεί ποτέ σε δημοπρασία είναι λιγότερα από δέκα, με μόνο δύο από αυτά σε σχήμα αχλαδιού.

    Οι οίκοι δημοπρασιών δέχονται όλο και περισσότερο κρυπτονομίσματα για πληρωμή, με τον οίκο Phillips να προσφέρει ένα έργο του καλλιτέχνη του δρόμου Banksy τον περασμένο μήνα, με πληρωμή σε Ether ή Bitcoin. Ο οίκος Christie δέχθηκε επίσης την πληρωμή με Ether για ένα σύνολο ψηφιακών έργων τέχνης, τον Φεβρουάριο.

    Αυξημένο ενδιαφέρον για αγορές με crypto

    Ο George Bak, σύμβουλος τέχνης με έδρα την Ελβετία και επιμελητής του Μουσείου Σύγχρονης Ψηφιακής Τέχνης, ο οποίος ειδικεύεται στις τεχνολογίες blockchain, επισήμανε ότι πολλά στελέχη οίκων δημοπρασιών έχουν εκπλαγεί από το έντονο ενδιαφέρον των συλλεκτών που επιθυμούσαν να πληρώσουν με κρυπτονομίσματα.

    «Πολλοί άνθρωποι πλούτισαν πολύ γρήγορα εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια της αγοράς crypto τον τελευταίο χρόνο, οπότε έχουν διάθεση για δαπάνες», δήλωσε ο Bak. “Αν θέλετε να είστε ανταγωνιστικοί στον κόσμο της τέχνης ως έμπορος τέχνης ή οίκος δημοπρασιών,  πρέπει να επιτρέψετε στους συλλέκτες να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, προκειμένου να είστε πιο ελκυστικοί και καινοτόμοι”.

    Αν και οι τιμές των tokens αυξάνονται και υποχωρούν συχνά, οι οίκοι δημοπρασιών σπάνια επωμίζονται το βάρος της αστάθειας, σύμφωνα με τον Bak, ο οποίος είπε ότι ο πωλητής αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου. Παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον, δεν αναμένει ότι τα crypto θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά νομίσματα σύντομα.

    «Αυτή η υβριδική πραγματικότητα, όπου μπορούν το ψηφιακό πορτοφόλι και τα φυσικά έργα τέχνης να συνυπάρχουν είναι κάτι που βλέπω ότι έχει πολλές δυνατότητες», είπε. “Αλλά καθώς είναι ακόμα νωρίς, αποτελεί πιθανώς μια περίοδο μάθησης για όλους”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ