• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Οι αναλυτές εκτιμούν πώς θα είναι σε 50 χρόνια

    • Newsroom


    Η θέση που θα έχουν τα κρυπτονομίσματα στον επενδυτικό χάρτη αλλά και στην καθημερινή ζωή τα επόμενα χρόνια αποτελεί φλέγον ζήτημα της αγοράς.

    Ορισμένοι εκτιμούν ότι θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που κατανοούμε και αλληλεπιδρούμε με τα χρήματα και άλλοι προειδοποιούν ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη φούσκα, αναφέρει σε άρθρο του το CNBC.

    Μπορεί να μην γνωρίζουμε πώς θα κινηθούν οι μετοχές του S&P 500 τον επόμενο μήνα ή σε δύο χρόνια, αλλά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, υπάρχει η εκτίμηση ότι θα βρεθούν υψηλότερα. Οι περισσότεροι επενδυτές γνωρίζουν τι είναι οι μετοχές και ο ορισμός τους δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες.

    Δεν συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιος με τα κρυπτονομίσματα. Όμως, ό, τι και αν προβλέπουν οι υπέρμαχοι και οι πολέμιοι των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να φανταστεί κανείς το μέλλον χωρίς αυτά.

    Ειδικοί της αγοράς μίλησαν στο CNBC και περιέγραψαν το όραμά τους για τα ψηφιακά νομίσματα σε 50 χρόνια από τώρα.

    Ivory Johnson, ιδρυτής της Delancey Wealth Management Delancey Wealth Management

    “Τα κρυπτονομίσματα θα διαταράξουν την παραδοσιακή χρηματοδότηση, επειδή ένα από τα πιο σημαντικά τους οφέλη είναι η δυνατότητα αποτελεσματικής μεταφοράς διασυνοριακών πληρωμών με ελάχιστες ή χωρίς καθόλου καθυστερήσεις ή διακυμάνσεις σε ξένο νόμισμα. Όσον αφορά το bitcoin, τα 50 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και το token θα μπορούσε είτε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα είτε στο επόμενο AOL που έκανε πολλούς ανθρώπους πλούσιους έως ότου το ξεπεράσει η καλύτερη τεχνολογία”.

    Frederick Kaufman, συγγραφέας του “The Money Plot: A History of Currency’s Power to Enchant, Control, and Manipulate”

    “Πολύ πριν από το 2071, το δολάριο θα έχει περισσότερα κοινά με ένα crypto παρά με το ασήμι ή τον χρυσό, οπότε δεν χρειάζεται να αμφισβητούμε τη μακροζωία των κρυπτογραφημένων αλγορίθμων ως αποθέματα αξίας και μέσα ανταλλαγής. Όλα τα χρήματα είναι μια μορφή κρυπτογράφησης. Ήταν έτσι από την αρχή και καθώς οι ζωές μας συγκλίνουν όλο περισσότερο με το ψηφιακό σύμπαν, η επιθυμία να επενδύσουμε σε tokens μπορεί μόνο να επιταχυνθεί. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η ώθηση θα μας συνδέσει με πρωτόγονα ένστικτα και θα έχει το ρόλο της, για να μας κρατήσει ανθρώπους”.

    Dan Egan, αντιπρόεδρος συμπεριφορικής χρηματοοικονομικής και επένδυσης στην Betterment

    “Τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin έχουν αποδειχθεί χρήσιμα για την διακίνηση των χρημάτων και την κερδοσκοπία και είναι απίθανο να φύγουν. Αλλά πού και πώς θα παράγουμε την ενέργεια για να καλύψουμε τη ζήτηση μιας αναπτυσσόμενης αγοράς κρυπτονομισμάτων αξίζει να εξεταστεί. Καθώς επίσης και το εάν οι κρατικοί φορείς που θεωρούν τα ψηφιακά νομίσματα ως ανταγωνιστή του παραστατικού χρήματος, θα τα καταστήσουν ακόμη περισσότερο ως εμπορεύματα της μαύρης αγοράς”.

    Dragan Boscovic, ιδρυτής και διευθυντής του Blockchain Research Lab στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα

    «Οι αρχές της κεντρικής τράπεζας ασχολούνται με την ανάπτυξη κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα. Αναγνωρίζουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα προήλθαν από την ψηφιακή οικονομία και, ως εκ τούτου, πρόκειται να γίνουν mainstream τα επόμενα 10 χρόνια”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ