• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Παλμογράφος το ταμπλό μετά το sell off

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, μία μέρα μετά το sell off στις αγορές και την πτώση 725 μονάδων στη Wall Street.

    Η Ευρώπη μάλλον ανακτά μέρος των απωλειών που έχασε χθες, μετά μάλιστα τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η UBS. Ωστόσο, οι κραδασμοί συνεχίζονται και η ανησυχία ως προς το αποτύπωμα που αφήνει στην οικονομία η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα είναι αυτό που απασχολεί τις κυβερνήσεις και, βεβαίως, την ελληνική.

    Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει τη δύναμη ούτε να πιάσει τις 840 μονάδες με τα κέρδη να περιορίζονται σε 0,6%.

    Σε αρνητικό πρόσημο, στα όρια του 1,01 ευρώ, υποχωρεί η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 αν και ξεκίνησε ορμητικά στα πρώτα λεπτά, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται στις 507 μονάδες με κέρδη 0,9%, με την ΕΤΕ ΕΤΕ -1,31% 7,56 να ανακάμπτει κατά 2,8%, τη Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 1,8% και την Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 1,2%.

    Από εκεί και πέρα 2,5% τα κέρδη για την Άβαξ, 0,98% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά απώλειες στο 1,22 ευρώ για την Ελλάκτωρ, μετά την παραίτηση – αποχώρηση του Λεωνίδα Μπόμπολα.

    Κέρδη 1,49% για την Λάμδα, στα 7,81 ευρώ, που παρουσιάζει την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου.

    Πάνω από 1% τα κέρδη για τον ΟΠΑΠ, στα 13,03 ευρώ η ΜΟΗ, στα 13,90 σκαρφαλώνει ο Μυτιληναίος, στα 14,42 ευρώ ο ΟΤΕ και κέρδη πάνω από 2% για την Τέρνα Ενεργειακή. Κέρδη 1,7% για την Cenergy και κέρδη πάνω από 1,6% για την Aegean.

    Το θέμα είναι ότι οι μετοχές, όπως φαίνεται, δεν κρατούν τα κέρδη των πρώτων λεπτών, δείχνοντας ότι η νευρικότητα επικρατεί στο ταμπλό, μία μέρα μετά τη πτώση.

    Πάνω από 2% οι απώλειες για το Jumbo, στα 19,30 ευρώ υποχωρεί ο ΟΛΠ και στα 5,63 ευρώ η μετοχή των ΕΛΠΕ.

    Το κλίμα στις αγορές θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία στον ΟΠΕΚ για μείωση της τιμής του πετρελαίου, κάτι που προκύπτει άλλωστε από την τιμή πια του «μαύρου χρυσού», που διαμορφώνεται κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, όταν τις προηγούμενες μέρες άγγιζε τα 80 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Υποχωρεί και πάλι κάτω από τα 30.000 δολάρια – Ανησυχία για περαιτέρω απώλειες

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Όλα στο φως για το πόσα παίρνουν τα στελέχη και οι managers των εισηγμένων

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρό, ρηχό και εκτός των επιχειρηματικών πράξεων



    ΣΧΟΛΙΑ