• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Υποχωρεί και πάλι κάτω από τα 30.000 δολάρια – Ανησυχία για περαιτέρω απώλειες

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το selloff στο Bitcoin επιταχύνθηκε την Τρίτη, ωθώντας το κρυπτονόμισμα κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και ένα περίπου μήνα.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως και 4,1% και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 29.700 δολάρια. Πτωτικά κινούνται και άλλα tokens, συμπεριλαμβανομένου του Ether.

    Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg σημείωσε πτώση περίπου 4%.

    Ορισμένοι traders θεωρούσαν τα 30.000 δολάρια ως βασική στήριξη και η υποχώρηση κάτω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες απώλειες.

    Εάν υπάρξει περαιτέρω μεγάλη πτώση από εδώ και πέρα, θα μπορούσε να πλήξει σημαντικά την αγορά κρυπτονομισμάτων και ίσως να προκαλέσει μία ευρύτερη αποχώρηση των επενδυτών από περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, όπως οι μετοχές.

    Διεθνώς οι μετοχές υποχωρούν υπό τους φόβους επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και της συνεχούς εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα του Covid-19.

    «Θα πρέπει πρώτα να σχηματιστεί μία άλλη βάση πριν επιστρέψουμε σε μία ακόμη τάση bull”, υποστήριξε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας-Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. «Η τιμή θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 40.000 δολαρίων για το υπόλοιπο του έτους», προέβλεψε.

    The coin skidded below $30,000 once again

    Η διάψευση των προσδοκιών

    Οι προσδοκίες που είχαν ωθήσει το Bitcoin στα επίπεδα ρεκόρ των σχεδόν 65.000 δολαρίων στα μέσα Απριλίου τίθενται πλέον υπό αμφισβήτηση.

    Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού λόγω της περιορισμένης προσφοράς του. Ωστόσο, η άνοδος του Bitcoin κατά 2% φέτος υστερεί σε σχέση με τα κέρδη του S&P 500 κατά 13%.

    «Οι επενδυτές που τοποθετούνται στα crypto γνωρίζουν ότι η αστάθεια θα είναι μέρος αυτής της αγοράς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grayscale Investments, Michael Sonnenshein σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

    Το Bitcoin έχει πληγεί από σειρά αρνητικών ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ρυθμιστικής καταστολής της Κίνας – εν μέρει λόγω της ανησυχίας για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας από του εξορύκτες του token – και την πρόοδο που σημειώνουν οι τράπεζες για τη δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων, εξέλιξη που μπορεί να ασκήσει πίεση στα ιδιωτικά crypto.

    Πρόσφατα ο δημιουργός του Dogecoin χαρακτήρισε τα crypto απάτη και δήλωσε ότι έχει αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη αγορά.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ