• Business

    Ελλάκτωρ: Τέλος εποχής, αποχώρησε από το ενεργό management της Ηλέκτωρ ο Λεωνίδας Μπόμπολας

    Λεωνίδας Μπὀμπολας


    Με μια 3,5 σελίδων επιστολή, συναισθηματικά φορτισμένη και με αιχμές, ο Λεωνίδας Μπόμπολας ανακοίνωσε το απόγευμα στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή και από το managementτης Ηλέκτωρ, ως απόφαση στην οποία οδηγήθηκε χωρίς να το επιθυμεί.

    Προς το παρόν μένει ως απλό μέλος στα διοικητικά συμβούλια της Ηλέκτωρ και της Άκτωρ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπόμπολας στην επιστολή του αναφερόμενος στο Change4Ellaktorτων Αν. και Δημ. Καλλιτσάντση που είχε ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2018 να αποχωρήσουν από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ ο ίδιος και ο Δ. Κούτρας το χαρακτήρισε «ανατροπή» η οποία ωφέλησε μόνον «τα ξένα fund, τους χρηματιστηριακούς μεσίτες και τους κερδοσκόπους».

    «Περιουσίες χάθηκαν, η περηφάνια έγινε ντροπή, κινδύνευσε η βιωσιμότητα του Ομίλου» σημειώνει σχετικά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, όταν ακόμα ήταν ο πρώτος κατασκευαστικός Όμιλος της χώρας έχοντας εκτελέσει μερικά από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας.

    Σε άλλο σημείο εύχεται στον σημερινό διευθύνων σύμβουλο της Ελλάκτωρ, Ευθύμιο Μπουλούτα, «ούριο άνεμο και ανοδική πορεία» και προσθέτει: «Γυρνάω σελίδα γεμάτος εμπειρίες, αλλά και βαριά συναισθήματα. Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια για τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά με πικρία για τα χαμένα όνειρα» και καταλήγει: «Έτσι τα έφεραν οι συγκυρίες και οι αποφάσεις άλλων…»

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπόμπολας πρόσφατα πούλησε και το υπόλοιπο της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ (3,187%) στην  Reggeborgh, στο πλαίσιο της συμφωνίας δικαιώματος προαίρεσης με την ολλανδική εταιρεία.

    Όπως εκτιμάται στην πορεία δεν υπήρξε πεδίο συνεννόησής του με την Reggeborgh. Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν ο κ. Μπόμπολας να έχει ενεργό ρόλο στον Όμιλο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ηλέκτωρ που ασχολείται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και στην Άκτωρ, τη θυγατρική για τις κατασκευές.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για συμμετοχή στην AMK η Reggeborgh

    Ελλάκτωρ: Τι αναφέρει το Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης των 120,5 εκατ. – Aπό 21/07 έως 03/08/2021 η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης

    Ελλάκτωρ: Η Αφροδίτη Αβραμέα αναλαμβάνει Επικεφαλής Στρατηγικής του ομίλου



    ΣΧΟΛΙΑ