• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, Στάσσης έδωσαν ρεύμα στον δείκτη – Τι τρέχει με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Άβαξ

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Ενέργεια και κατασκευές έδωσαν τον τόνο στην αγορά και θύμισαν ότι υπάρχουν αντανακλαστικά, σε μια αγορά όπου η αδυναμία των τραπεζικών τίτλων αποτελεί τροχοπέδη στο όποιο καλό σενάριο πάει να βγει.

    Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής έδωσε μετά από πολλά χρόνια όραμα μεγάλων έργων υποδομής στη χώρα, όπως οι τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και η Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, τα οποία θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2021.

    Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, παρουσιάζει το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της Δ. Μακεδονίας που σημαίνει νέες επενδύσεις και πεδίο δόξης λαμπρό για τις ενεργειακές εταιρείες. Κι όχι μόνο, αλλά τα οικονομικά αποτελέσματα που εμφανίζουν οι εταιρείες του κλάδου, δείχνουν το που χτυπάει η καρδιά της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

    Ο γενικός δείκτης λοιπόν, με τη συνδρομή των δύο αυτών κλάδων, έκλεισε με κέρδη 0,98%, στις 637,95 μονάδες, αποδεικνύοντας ότι η αγορά έχει «χρυσές» εφεδρείες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετοχές όπως της Μυτιληναίος και της Τέρνα Ενεργειακή έχουν υποσκελίσει σε χρηματιστηριακή αξία τον τραπεζικό κλάδο.

    Η κεφαλαιοποίηση του Μυτιληναίου ξεπερνάει το 1,2 δισ. ευρώ και της Τέρνα Ενεργειακή το 1,3 δισ. ευρώ, όταν της ΕΤΕ είναι περί το 1 δισ. ευρώ, της Πειραιώς λίγο πάνω από 500 εκατ. ευρώ και της Alpha Bank 889 εκατ. ευρώ.

    Η Τέρνα Ενεργειακή σήμερα υποχώρησε κατά 2,69%, στα 11,58 ευρώ, εξαιτίας του ότι αύριο μπαίνουν οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου που προηγήθηκε. Που σημαίνει ότι πολλοί επενδυτές ανησύχησαν μήπως βαρύνει το χαρτί. Ο Μυτιληναίος έκανε ράλι με κέρδη 6,2%, στα 8,71 ευρώ, προσεγγίζοντας τα επίπεδα του περασμένου Φεβρουαρίου πριν αρχίσει η πτώση, που εντοπίζονται πάνω από τα 8,8 ευρώ. Σούπερ άνοδος και για την ΔΕΗ που έκλεισε με άνοδο 4,68%, στα 4,70 ευρώ μετά τη σύσταση αγοράς από την Alpha Finance που ανέβασε την τιμή στόχο στα 6 ευρώ.

    Κέρδη 3,06% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 6,39 ευρώ, 1,6% για την Ελλάκτωρ, στα 0,955 ευρώ, και 1,28% για τον Άβακα.

    Το καλό κλίμα πέρασε και στα υπόλοιπα blue chips, με την Βιοχάλκο να σημειώνει άνοδο πάνω από 2,2%, στα 2,31 ευρώ, τον ΟΠΑΠ 1,3% και τον ΟΤΕ 1,4%, στα 8,21 και 13,27 ευρώ αντίστοιχα.

    Κέρδη 1,02% για τον τραπεζικό κλάδο, στις 321 μονάδες, με την Πειραιώς να αντιδρά στο 1,175 ευρώ με κέρδη 2,6%, 1,3% η άνοδος για την Eurobank και 1,2% για την ΕΤΕ, αλλά οριακές απώλειες 0,17% για την Alpha. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες σχεδιάζουν νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου του προσωπικού τους.

    Οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 40 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που διακινήθηκαν 59 έκλεισαν με άνοδο και 34 υποχώρησαν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ