• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Η Ιντρακόμ στο επίκεντρο, μεγάλη εντολή πώλησης της Alpha που απορροφήθηκε

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Προσεκτικές οι κινήσεις στο ταμπλό με τον γενικό δείκτη να ανοίγει ήπια πτωτικά και απώλειες μόλις 0,14%, στις 888 μονάδες με τις συναλλαγές κοντά στα 4 εκατ. Ευρώ.

    Το deal της Intracom βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία, καθώς δείχνει πως το ενδιαφέρον για ελληνικές εταιρείες είναι υπαρκτό. Η επόμενη αντίσταση είναι στις 900 μονάδες. Jumbo, Τιτάν και Μυτιληναίος υποχωρούν με αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτή τη μεταβλητότητα πέριξ των 890 μονάδων.

    Η πώληση της Intrasoft και το τίμημα βάζει τον κλάδο ξανά στο επίκεντρο. Όχι ότι δεν ήταν τόσο καιρό με τα συνεχιζόμενα ιστορικά υψηλά από πολλές μετοχές, αλλά είναι το πρώτο μεγάλο τίμημα που δίνεται για εταιρεία του κλάδου. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την πώληση της Intrasoft στην Netcompany και θα λάβει 166,8 εκατ. ευρώ μετρητά και 18 εκατ. ευρώ σε μετοχές. Το σύνολο της συναλλαγής ανέρχεται στα 235 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή γίνεται σε πολύ υψηλό τίμημα με βάση τα κέρδη του 2020.

    Στο πρωινό της σχόλιο, η Depolas ΑΧΕ σημειώνει ότι, ο ελληνικός κλάδος υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού, ο οποίος χθες προσέγγισε τα προ πανδημίας επίπεδα. Το αντίστοιχο επίπεδο για τον τραπεζικό δείκτη είναι οι 820 μονάδες. Μέρος από τη διαφορά οφείλεται βέβαια και στις 2 αυξήσεις κεφαλαίου που έγιναν σημειώνει η ΑΧΕ. Μεγάλη εντολή πώλησης είχε στα 1,11 ευρώ η Alpha Bank στην προσυνεδρίαση. Την απορρόφησαν οι αγοραστές στα 1,1170 ευρώ. Ήπιες κινήσεις με ανοδικές διαθέσεις για τις συστημικές στα πρώτα λεπτά. Λίγο υστερεί η Πειραιώς.

    Το άλλο μεγάλο deal ήταν ότι η Cosco απέκτησε το 16% του συνόλου των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ και αύξησε τη συμμετοχή του στο 67% από 51%. Η συναλλαγή έγινε εξωχρηματιστηριακά. Όπως και οι προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Alpha και της Πειραιώς και τώρα της ΔΕΗ, δεν ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο αυξήσεων κεφαλαίου μέσω χρηματιστηρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην δανέζικη NetCompany το 100% της Intrasoft, έναντι 235 εκατ. ευρώ – H νέα στρατηγική του Σωκράτη Κόκκαλη

    Capital ναυτιλιακή (Βαγγέλης Μαρινάκης): Τι σηματοδοτεί η «απόβαση» στην Αθήνα – «Καυτό» ενδιαφέρον για το ομόλογο των 150 εκατ. ευρώ

    Οι ξένοι επιστρέφουν στις τράπεζες: Τι δείχνουν τα πακέτα στη Eurobank, τι σημαίνει κίνηση πάνω από το 1,43 ευρώ στην Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ