• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι ξένοι επιστρέφουν στις τράπεζες: Τι δείχνουν τα πακέτα στη Eurobank, τι σημαίνει κίνηση πάνω από το 1,43 ευρώ στην Πειραιώς

    Οι ξένοι επιστρέφουν στις τράπεζες: Τι δείχνουν τα πακέτα στη Eurobank, τι σημαίνει κίνηση πάνω από το 1,43 ευρώ στην Πειραιώς


    Ισχυρή εμφάνιση ξένων χαρτοφυλακίων στις τράπεζες, αλλά και σε άλλα blue chips, καταγράφηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Πειραιώς, Eurobank, αλλά και Μυτιληναίος ήταν οι τρεις μετοχές που έτυχαν του focus των ξένων.

    Eurobank

    Τα σχεδόν 14,5 εκατ. τεμάχια που άλλαξαν χέρια στη Eurobank εκτιμάται ότι αποτελούν πώληση συμμετοχής από ξένο οίκο σε άλλο, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η πώληση αυτή να συνδέεται με την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ (σ.σ. για τον πωλητή).

    Τα υπόλοιπα 5 εκατ. τεμάχια επί συνολικού όγκου 19,8 εκατ. τεμαχίων που διακινήθηκαν μέσα στη μέρα, έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

    Πειραιώς

    Η κίνηση πάνω από τα 1,42 ευρώ στην μετοχή της Πειραιώς, σύμφωνα με Έλληνες διαχειριστές, ενεργοποιεί αγορές, από τη στιγμή μάλιστα που έσπασε η κρίσιμη στήριξη των 1,42 ευρώ. Σε συνθήκες ομαλότητας και με όγκους όπως ο χθεσινός, άνω των 4,5 εκατ. τεμαχίων, θα μπορούσε να υπάρξει σημαντική αντίδραση μέχρι την αντίσταση για την μετοχή των 1,58 ευρώ.

    Η μετοχή είχε να βρεθεί στα 1,43 ευρώ από τις 31/8. Η ποιότητα των χαρτοφυλακίων που εισέρρευσαν χθες στην Πειραιώς αφoρά σε funds που έχουν μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, προερχόμενα από τις ΗΠΑ.

    Mytilineos

    Σύμφωνα με την αγορά επίσης, δεν θα πρέπει να ξεγελά ο μικρός όγκος στον Μυτιληναίο, 200 χιλιάδων τεμαχίων, αφού τα περισσότερα θεωρείται ότι προέρχονται από αγορές εκ μέρους ξένων.

    Κατά τα άλλα, σε Alpha Bank και Εθνική, η πλειονότητα των εντολών αγοράς που βγήκαν συνδέεται με εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια.

    Στην αγορά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αν και μετά τις 19 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ που θα αποφασιστεί και τυπικά η αύξηση κεφαλαίου των 750 εκατ. ευρώ, αναμένονται αναταράξεις προκειμένου να «χρηματοδοτηθεί» η συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου.

    ΔΕΗ

    Η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύθηκε χθες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κλείνοντας στα 8,83 ευρώ. Διεθνώς, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επέλθει εξομάλυνση στον εφοδιασμό της Δυτικής Ευρώπης με καύσιμα μετά την παρέμβαση Πούτιν την Τετάρτη. Κι ενώ παντού το τελευταίο διάστημα καταγραφόταν ράλι στην τιμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, φαίνεται ότι δεν… πουλάει τόσο ότι η τιμή τουλάχιστον του φυσικού αερίου μέσα σε μία μέρα έχει διορθώσει κατά 15%, σχολιάζουν με νόημα παράγοντες της αγοράς.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο στο άνοιγμα των κινεζικών αγορών την Παρασκευή μετά από μία εβδομάδα παύσης εργασιών, αν και οι δείκτες των περιφερειακών χρηματιστηρίων, όπως του Χονγκ Κονγκ ή της Νότιας Κορέας, έδειξαν χθες ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται ισχυρές πιέσεις, μετά τα κέρδη 3% και 1,7% που κατέγραψαν αντίστοιχα.

    Όλα τα βλέμματα εστιάζονται τις επόμενες μέρες στις ανακοινώσεις των αμερικανικών εταιρειών με αφορμή τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, που εν πολλοίς θα κρίνουν την επενδυτική συμπεριφορά των funds για το 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Καραβίας (Eurobank): Η Ελλάδα θα δει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τη δεκαετία του ’60

    Χρηματιστήριο: Με +4% Εθνική, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ – 6Χ6 για τη ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ