• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Οι ιδιώτες επενδυτές κυνηγούν τις αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Ραντιέρηδες ανοίγουν νέους κωδικούς στις χρηματιστηριακές εταιρείες με σκοπό όχι την αγορά μετοχών, αλλά εταιρικών ομολόγων που έχουν καλές αποδόσεις στις λήξη τους!

    Αυτό υποστηρίζουν χρηματιστές προσπαθώντας να διακρίνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά.

    Πολλοί από τους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές στρέφονται από τις τράπεζες στα εταιρικά ομόλογα που έχουν καλύτερες αποδόσεις από τις προθεσμιακές καταθέσεις ή τις καταθέσεις ταμιευτηρίου που κινούνται μεταξύ 0,10 – 0,20%.

    Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετήσουν λιγότερα χρήματα της τάξης των 1000 ευρώ αντί των 50 χιλιάδων ή των 100 χιλιάδων ευρώ που απαιτείται για την αγορά κρατικού χρέους ή άλλων σύνθετων επενδύσεων.

    Η απόδοση στη λήξη του για το ομολογιακό της Εθνικής ΕΤΕ 3,31% 7,81 για παράδειγμα, είναι 5,45, της SANI/IKOS ΣΑΡ -0,50% 11,84 7,59% και της Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 7,25%.

    Πάντως, η διοίκηση της ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ -0,19% 5,15  κατά την πρόσφατη ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του ’α 3μήνου, δεν ήταν σε θέση να δώσει επιπλέον στοιχεία για το άνοιγμα νέων κωδικών τον Μάιο, λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο (για το άνοιγμα των κωδικών τον Μάιο).

    Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στην πρώτη εβδομάδα μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 21 Μαϊου τοποθετήθηκαν στα μετοχικά αμοιβαία 20,1 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, γενικότερα, τον Απρίλιο οι Έλληνες επενδυτές πραγματοποίησαν καθαρές εισροές κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο 72,54 εκατ. ευρώ.

    Για τον Μάιο όμως, που υπάρχουν στοιχεία από τα αμοιβαία κεφάλαια προκύπτει ότι έριξαν στην αγορά περί τα 37,5 εκατ. ευρώ τον περασμένο μήνα, αν φανταστεί κανείς ότι μέχρι και τον Απρίλιο οι Έλληνες θεσμικοί έχασαν μεγάλο κομμάτι της ανόδου πραγματοποιώντας στο 4μηνο εκροές κεφαλαίων 63,5 εκατ. ευρώ.

    Εδώ όμως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα χαρτοφυλάκιά τους τα ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια «κουβαλούν» θέσεις εδώ και αρκετά χρόνια με τιμές κτήσεις σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

    Πλην όμως, είναι γεγονός ότι οι εισροές των ξένων επενδυτών από την αρχή της χρονιάς ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Δεν κάνει πίσω η Λαγκάρντ στα επιτόκια – Για διόρθωση στις αγορές προειδοποιεί η ΕΚΤ

    Jefferies: Νέες τιμές στόχοι για Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank

    Wall Street: Ανοδικά το ποδαρικό στον Ιούνιο – Σε υψηλά 10 μηνών S&P 500 και Nasdaq

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ