Ο 40χρονος Βρετανός είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ με 105 νίκες, 104 pole και επτά παγκόσμιους τίτλους. Ειδικά στην πατρίδα του στην πίστα του Σίλβερστον έχει πάρει 9 νίκες, επίτευγμα που δεν έχει προηγούμενο. Από το 2014, τα τελευταία 11 χρόνια ο Χάμιλτον ανεβαίνει συνεχώς στο βάθρο: 8 φορές στο πρώτο σκαλί, μια φορά στο δεύτερο (2018) και δυο φορές στο 3ο (2022, 2023). Μιλώντας χτες για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου τόνισε πως το Βρετανικό Grand Prix Γκραν Πρι θα ήταν «ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος» για να διεκδικήσει το πρώτο του βάθρο στη Formula 1 με τη Ferrari: «Πιστεύω πως θα συγκινηθώ βγαίνοντας από τα πιτ με το κόκκινο μονοθέσιο».
Ο Χάμιλτον τερμάτισε τέταρτος στην Αυστρία, και πιστεύει ότι μια άλλη δυνατή εμφάνιση μπορεί να είναι εφικτή: «Νομίζω ότι αν η πίστα είναι στεγνή η McLaren θα ξεχωρίσει όπως συμβαίνει και σε άλλους αγώνες φέτος αλλά ποτέ δεν ξέρεις εδώ τι θα συμβεί με τον άνεμο, με τη βροχή», είπε χτες στη μεικτή ζώνη: «Το κοινό κάνει τεράστια διαφορά. Ελπίζω να μας φέρουν λίγο πιο κοντά».

Η τελευταία νίκη του Χάμιλτον σε Grand Prix ήρθε πριν 12 μήνες στο Σπα, λόγω μηδενισμού του Ράσελ που βρέθηκε ελλιποβαρής. Νωρίτερα όμως είχε κερδίσει και στο Σίλβερστον. Με τη Ferrari ο Βρετανός κέρδισε το Sprint στην Κίνα φέτος, αλλά δεν έχει ακόμη ανέβει στο βάθρο: «Ελπίζω να έχω ένα δυνατό Σαββατοκύριακο. Δεν έχω ανέβει ακόμη στο βάθρο με τη Ferrari, αυτό θα ήταν ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος για να το πετύχω, οπότε υπολογίζω πραγματικά στην απίστευτη υποστήριξη που έχουμε εδώ για να κάνουμε τη διαφορά».
Η τελευταία νίκη της Ferrari στο Σίλβερστον ήρθε το 2022 χάρη στο Σάινθ. Ο έτερος οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρκ πιστεύει ότι η νίκη δεν είναι μακριά: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, βελτιωνόμαστε βήμα προς βήμα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ακόμα καθώς ο τελικός στόχος είναι να κερδίζουμε αγώνες, αλλά στο παρελθόν εδώ ήμασταν ανταγωνιστικοί και ο Λιούις ήταν εξαιρετικός εδώ. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παλέψαμε τελευταία φορά για τη νίκη, ελπίζω να έρθει ξανά αυτή η στιγμή». Αν κερδίσει ο Χάμιλτον θα σημειώσει ένα μοναδικό ρεκόρ όντας ο μόνος που έχει κερδίσει στην ίδια πίστα 10 φορές αλλά και με 3 διαφορετικές ομάδες.
Διαβάστε επίσης:
Επισκεφτήκαμε το πρατήριο υδρογόνου
Ντιόγκο Ζότα: Πώς μια Lamborghini σκότωσε τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΖΑ: Νέος Πρόεδρος ο Tζώρτζης Κανακάρης
- Φον ντερ Λάιεν: Τίμησε στην ετήσια ομιλία της τον Έλληνα και τον Δανό πιλότο που σκοτώθηκαν στις πυρκαγιές – «Πέθαναν ως ήρωες»
- Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα
- McLaren: Πατάει γκάζι με επένδυση £500 εκατ. – Νέο εργοστάσιο και 1.000 θέσεις εργασίας
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Πώς η Iva Petrova (Βουλγαρία) σώζει από τις υψηλές τιμές ενέργειας την Ελλάδα – Το νέο ενεργειακό «οπλοστάσιο» της Σόφιας για τη βιομηχανία και η σύγκριση με τις ελληνικές πολιτικές
Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
Γιατί Εξάρχου, Μυτιληναίος, Galli προειδοποιούν για το φυσικό αέριο – Τι πρέπει να γίνει με το αμερικανικό LNG
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.