Το σασί 211 είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιζήτητα μονοθέσια που κατασκευάστηκαν ποτέ από τη Ferrari.
Ο Σουμάχερ οδήγησε αυτό το μονοθέσιο το 2001 όπου πήρε το τέταρτο από τα επτά πρωταθλήματα οδηγών που έχει κατακτήσει. Στις 27 Μαΐου 2001, ο Γερμανός κατέκτησε τη νίκη με αυτό το μονοθέσιο στους δρόμους του Μόντε Κάρλο – και το οδηγούσε ακόμα όταν αυτός και η Ferrari πήραν τον τίτλο εκείνης της χρονιάς, 12 εβδομάδες αργότερα, στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Σε δύο μήνες από σήμερα, το σασί 211 θα επιστρέψει στο Μονακό και θα δημοπρατηθεί στον τόπο της διάσημης νίκης του, με τις προσφορές να τίθενται το Σάββατο 24 Μαΐου, λίγο πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix του 2025.

Το μονοθέσιο του Σουμάχερ θα τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας στο Paddock Club της F1. Θα είναι η πρώτη φορά που ένα μονοθέσιο της F1 θα πωληθεί στο Grand Prix του Μονακό, γράφοντας για άλλη μια φορά το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας. Μιλώντας σχετικά ο Augustin Sabatié-Garat, διευθυντής πωλήσεων της RM Sotheby’s τόνισε: «Η νίκη στους δρόμους του Μόντε Κάρλο αρκεί για να είναι αυτή τη Ferrari εξαιρετικά σημαντική. Όμως ήταν το μονοθέσιο που διέσχισε τη γραμμή τερματισμού στην Ουγγαρία για να κατακτήσει και το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών – το πρώτο συνεχόμενο νταμπλ πρωταθλήματος στην ιστορία της Ferrari. Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο». Μέρος των εσόδων θα δοθεί ως δωρεά στο ίδρυμα Keep Fighting Foundation, το οποίο συνεχίζει το φιλανθρωπικό έργο του Σουμάχερ. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:
F1 Ιαπωνία: Red Bull και Honda
F1 Red Bull: Αν έχεις Νο 1 δεν έχεις Νο 2
F1: Ο Τσουνόντα θα οδηγήσει για τη Red Bull στη Σουζούκα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κοζάνη: Νεκρή 16χρονη μαθήτρια μέσα στο σχολείο – Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε ένα νέο παιδί δήλωσε η υπουργός Παιδείας
- Κόντρα Μαρινακη – Μπακογιάννη για το επίδομα ανεργίας: «Να προσέχει πιο πολύ» – «Έχω αποδείξει εάν προσέχω»
- Έφοδος στην Πολεοδομία Μυκόνου – Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας τα αρχεία της υπηρεσίας
- Ηλεκτρικά οχήματα: Η κινεζική BYD σχεδιάζει τη δημιουργία τεσσάρων μονάδων στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
To πάρτι διαρκείας, η πρεμιέρα με κέρδη του Παππά, ο Τσακαλώτος έχει δουλειές, οι 350 του Skyline Havens, το big deal στα ξενοδοχεία, και οι μικροί εμφύλιοι στην Νέα Δημοκρατία
Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.