Οι αμφιλεγόμενες κινήσεις του Χέλμουτ Μάρκο συνεχίζονται με αλλαγή θέσεων μεταξύ του Λώσον και του Τσουνόντα μετά από δύο αγώνες.
Η ομάδα της Red Bull πέρασε μια παρατεταμένη περίοδο με ερωτηματικά γύρω από την απόδοση του Πέρεζ προτού αποφασίσει να τον αντικαταστήσει. Νωρίτερα είχε κάψει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους Ρικιάρντο και Γκασλί. Τώρα ήρθε η σειρά του Λίαμ Λώσον ο οποίος μετά από δύο απογοητευτικούς αγώνες, έχασε τη θέση του από τον Τσουνόντα.
Με τον οποίο ήταν στην ίδια ομάδα πέρυσι και ο Μάρκο επέλεξε ανάμεσά τους το Λώσον για να προβιβαστεί. Δυο αγώνες μετά αλλάζει άποψη και δίνει στον Τσουνόντα μια μοναδική ευκαιρία. Να αγωνιστεί μπροστά στους συμπατριώτες του με υβριδική μηχανή Ηonda ελπίζοντας για μια διάκριση. Θυμίζουμε πως μόνο 3 Ιάπωνες οδηγοί έχουν ανέβει στο βάθρο στην Ιαπωνία Μόνο τρεις Ιάπωνες οδηγοί έχουν ανέβει στο βάθρο στο Ιαπωνικό GP: O Σουζούκι το 1990, ο Σάτο το 2004 και ο Κομπαγιάσι το 2012, όλοι στο 3ο σκαλί. Αντίστοιχα ο Λώσον θα πάει πίσω στην Racing Bulls στην Ιαπωνία. Δε θα μας κάνει εντύπωση αν ο Νεοζηλανδός κινηθεί πιο γρήγορα με αυτό το μονοθέσιο απ’ ότι ο Τσουνόντα με την Red Bull. Το μονοθέσιο είναι δύσκολο στις ρυθμίσεις και στα μέτρα του Φερστάπεν.

Μιλώντας σχετικά ο Κρίστιαν Χόρνερ, διευθυντής της ομάδας σημείωσε: «Ήταν δύσκολο να βλέπουμε τον Λίαμ να αγωνίζεται με την RB21 στους δύο πρώτους αγώνες και ως αποτέλεσμα πήραμε συλλογικά την απόφαση να κάνουμε μια πρόωρη αλλαγή. Μπήκαμε στη σεζόν του 2025, με δύο φιλοδοξίες, να διατηρήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και να ανακτήσουμε τον τίτλο των Κατασκευαστών και αυτή είναι μια καθαρά αθλητική απόφαση. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει με την RB21 και η εμπειρία του Γιούκι θα αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη για την ανάπτυξη του μονοθεσίου. Τον καλωσορίζουμε και ανυπομονούμε να τον δούμε πίσω από το τιμόνι της RB21. Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τον Λίαμ καθώς συνεχίζει την καριέρα του στη F1 σ’ ένα περιβάλλον και μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά».

Διαβάστε επίσης:
F1 Χάμιλτον: From hero to zero
F1 Κίνα, αγώνας: Έκαναν το 1 – 2 οι McLaren, αποκλεισμός Ferrari
F1 Κίνα: Νίκη Χάμιλτον, pole Πιάστρι!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά στον παράδρομο της Αττικής Οδού στο Κορωπί
- Προτάσεις με φαβορί, Goal και Over
- Επίδομα Παιδιού: Σε ποιους δεν θα καταβληθεί η επόμενη δόση – Τι αλλάζει με τις νέες φορολογικές δηλώσεις
- Η Ουάσινγκτον απορρίπτει τις τροποποιήσεις που υιοθετήθηκαν το 2024 από τον ΠΟΥ για την καταπολέμηση των πανδημιών

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Μάικλ Τζόρνταν: Πόσο θα φορολογηθεί το φιλοδώρημα των 10.000 ευρώ που άφησε σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης

Τι συμβαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών: Οι καταγγελίες για απολύσεις και η απάντηση του Διευθυντή στο mononews

Μάικλ Τζόρνταν: Από το NBA στα ελληνικά νερά με το πιο ελαφρύ καταδυτικό ρολόι στον κόσμο αξίας $38.000
