ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. (ΔΕΗΑΝ) υπέγραψε κατ’ αρχήν συμφωνία με την MYTILINEOS για την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση ενός χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας περίπου 210MW στη Ρουμανία.
Η συμφωνία υπόκειται σε περαιτέρω ελέγχους και εγκρίσεις σύμφωνα με τα καταστατικά των εταιρειών.
Το χαρτοφυλάκιο αυτό αποτελείται από δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, που αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2024. Και τα δύο έργα αναπτύχθηκαν από τη MYTILINEOS, η οποία θα αναλάβει και την κατασκευή.
Τα εν λόγω έργα βρίσκονται στη νότια περιοχή της Ρουμανίας, κοντά στο Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο από αυτά είναι το Kinisis, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο έτοιμο για κατασκευή στις αρχές του 2023 (Ready to Build) ισχύος 130 MW. Τα υπόλοιπα 80MW θα είναι έτοιμα να κατασκευαστούν έως το 1ο τρίμηνο του 2023.
Διαβάστε επίσης:
Mytilineos: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών έργων στην Αυστραλία
NBG Securities: Αναβαθμίζει τη Mytilineos με τιμή στόχο τα €31,20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Τα 90 χρόνια οικογενειακής παράδοσης, οι νέες επενδύσεις και η αλλαγή σκυτάλης
- Θ. Τρύφων (ELPEN): Το όραμα για το Athens Life Park, το πλάνο για τις ΗΠΑ, τα funds και η Κερατέα
- e-ΕΦΚΑ: Τέλος στην ετήσια εκκαθάριση εισφορών από το 2027 για 350.000 ασφαλισμένους
- Γιατί το Μέγαρο Μαξίμου «τράβηξε» το αυτί του Φρέντη Μπελέρη;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.