• Ενέργεια

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό της Piraeus Equity για ΑΠΕ συνολικής ισχύος 46 MW

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Μαύρος Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες

    Κωνσταντίνος Μαύρος Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες


    Προτιμητέος επενδυτής ανακηρύχθηκε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο πλαίσιο διαγωνισμού της Piraeus Equity Partners για την πώληση (SPA) των μετοχών εταιρειών στις οποίες ανήκουν εν λειτουργία αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 44 MW και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2 MW.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας, με συμμετοχή ελληνικών και διεθνών επενδυτικών επιχειρήσεων, στην οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής.

    Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τους συνήθεις όρους και εγκριτικές διαδικασίες.

    «Ευχαριστούμε τους  συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για το έντονο ενδιαφέρον τους. Η Piraeus Equity Partners μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού, έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων της», ανέφερε ο Ίων Τσάκωνας, διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Equity Partners.

    Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε: «Πιστοί στη στρατηγική μας συνεχίζουμε με επιτυχία τη δέσμευση μας να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο μας ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην ελληνική κι όχι μόνο αγορά ενέργειας. Η ολοκλήρωση της απόκτησης  αυτών των 46 ΜW θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας».

    Διαβάστε επίσης:

    Lavipharm: Επιστρέφει από την Παρασκευή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

    Intrakat: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την ΑΜΚ έως 100 εκατ. ευρώ

    ΤτΕ: Πάνω 26,4 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ