• Winners & Losers

    Κάθε μήνα η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr κρίνει και δημοσιεύει ποιοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν στις προηγούμενες 30 ημέρες. Που ξεχώρισαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

    10 Φεβρουαρίου 2021


    To mononews.gr παρουσιάζει κάθε μήνα το προφίλ των κερδισμένων και των χαμένων του μήνα που πέρασε: από την πολιτική, την επιχειρηματική και τη δημοσιογραφική σκηνή.

    Έτσι για τον μήνα Ιανουάριο η ομάδα του mononews.gr θεωρεί ότι κερδισμένοι και χαμένοι του μήνα είναι οι εξής:

    Κερδισμένοι

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας

    Σοφία Μπεκατώρου, Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος

    Βασίλης Σταύρου, ΑΒ Βασιλόπουλος

    Γιώργος Χατζηγεωργίου, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Skroutz

    Χαμένοι

    Νίκος Παππάς, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός

    Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

    Γιάννης Φράγκος, Εφοπλιστής

    Κωστής Χατζηδάκης

    Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για υποβάθμιση του Κωστή Χατζηδάκη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ανάθεση του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εργασίας. Άλλοι ανέφεραν ότι μόνο ένα τόσο έμπιστο και αποτελεσματικό πρόσωπο θα μπορούσε να φέρει εις πέρας χρόνιες παθογένειες.

    Το βέβαιο είναι ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Κωστής Χατζηδάκης κατάφερε να μιλούν για τις παρεμβάσεις του συνταξιούχοι, εργοδότες και εργαζόμενοι. Περισσότεροι από 70.000 συνταξιούχοι, που έχουν καταθέσει την αίτηση συνταξιοδότησης τους και βρίσκονται σε αναμονή ακόμη και πάνω από τέσσερα χρόνια, τον Απρίλιο θα λάβουν το ποσό της Εθνικής Σύνταξης ως προσωρινή και μάλιστα αναδρομικά από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

    Η παρέμβαση αυτή συνδυάζεται με την τοποθέτηση αμισθί project manager και ειδικής ομάδας που ανέλαβε τον σχεδιασμό για την ταχύτερη έκδοση των περίπου 300.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων, αλλά και τη σταδιακή σύνδεση έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων, με βαθμιαία ενοποίηση των δομών.

    Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης προχώρησε στη θεσμοθέτηση της προαναγγελίας στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την ένταξη των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε αναστολή για το μήνα Φεβρουάριο, αλλά και στην υποβολή καταστάσεων προσωπικού για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας να πραγματοποιούν ελέγχους στις επιχειρήσεις και θα περιοριστούν οι καταγγελίες των εργαζομένων ότι απασχολούνταν κανονικά και στη συνέχεια δηλώνονταν σε αναστολή.

    Παύλος Μυλωνάς

    CEO Εθνικής Τράπεζας

    «Ακάθεκτη» εν μέσω της πανδημίας η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει την πορεία του μετασχηματισμού της και στις 29 Ιανουαρίου υπέβαλε το αίτημα υπαγωγής της τιτλοποίησης Frontier ύψους 6,1 δις ευρώ, στο όχημα του «Ηρακλή».

    Το αίτημα αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τα senior ομόλογα (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) συνολικής αξίας 3,31 δις ευρώ. Και όπως σημειώνει η ΕΤΕ η εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανεύρεσης επενδυτή.

    Με την τιτλοποίηση η Εθνική Τράπεζα πέτυχε τη μείωση του στοκ των μη εξυπηρετούμενων δανείων της στα προ κρίσης του 2009 επίπεδα, περιορίζοντάς τα,  προς το παρόν, στα 4 δισ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα, στο χαρτοφυλάκιο ύψους 6,1 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων Frontier περιλαμβάνονται 190.000 κόκκινα δάνεια από 80.000 δανειολήπτες, εκ των οποίων το 90% έχουν εγγύηση σε ακίνητα. Το 77% είναι στεγαστικά, 18% επιχειρηματικά και 5% καταναλωτικά δάνεια.

    Ο CEO της ΕΤΕ, κ. Παύλος Μυλωνάς, τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευση του ότι η πανδημία δεν θα ανακόψει την πορεία μετασχηματισμού της τράπεζας. Μάλιστα η εξυγίανση θα επιτευχθεί χωρίς η Εθνική Τράπεζα να χρειαστεί να καταφύγει σε κινήσεις τύπου hive down, δηλαδή απόσχισης της τραπεζικής δραστηριότητας.

    Να σημειωθεί ότι η υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών από πιθανούς επενδυτές αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2021. Θα ακολουθήσουν οι δεσμευτικές προσφορές και η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

    Παράλληλα η Εθνική συνεχίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, καθώς όπως έχει δηλώσει ο κ. Μυλωνάς «το μέλλον των τραπεζών θα είναι digital».

    Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον επικεφαλής της ΕΤΕ είναι το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής, είτε με την πώληση του 80% της εταιρείας, είτε με την είσοδο της στο Χρηματιστήριο.

    Σοφία Μπεκατώρου

    Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος

    Πρόσωπο του μήνα, παρά τη βιαιότητα των γεγονότων που ταράζουν και τον ελληνικό χώρο, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία θα μείνει στην Ιστορία. Και όχι μόνον ως πρωταθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης και η πρώτη Ελληνίδα σημαιοφόρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ως η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα, που τόλμησε να αποκαλύψει, χωρίς περιστροφές τη σεξουαλική βία που υπέστη, έφηβη ακόμη, έναν εφιάλτη που ουδέποτε ξεπέρασε. Πρόκειται χωρίς περιστροφές για μια ηρωίδα της εποχής μας. Γιατί ηρωισμός δεν είναι μόνον η τόλμη, η δύναμη, η αυτοθυσία, είναι κι εκείνο το ιδιαίτερο χάρισμα κάποιων ανθρώπων να εμπνέουν, να ανοίγουν δρόμους, να αλλάζουν τον κόσμο.

    Η σοβαρότητά της αδιαμφισβήτητη, η ειλικρίνειά της αδιαπραγμάτευτη, το θάρρος της ένας φάρος, που οδήγησε κι άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Να μη φοβηθούν, να μην ντραπούν, να μην διστάσουν. Τα στόματα άνοιξαν χάρις σ΄ αυτήν, οι αποκαλύψεις ήρθαν αβίαστα, οι καταγγελίες συνταράσσουν. Και η χιονοστιβάδα, ξεκινώντας από την κορυφή του βουνού, δεν αφήνει τίποτε όρθιο πλέον στο πέρασμά της.

    Τρομάζει στ’ αλήθεια η έκταση και το βάθος των φαινομένων της βίας εναντίον των γυναικών -σωματικής, ψυχικής, σεξουαλικής- που κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες, καλύπτεται από την νοοτροπία του δήθεν στιγματισμού του θύματος, όλα αυτά απότοκα καταπίεσης αιώνων. Και χρειάζεται πολλή δύναμη και ψυχικό σθένος για να γίνει κανείς δακτυλοδεικτούμενος, ακόμη και για καλό, πόσο μάλλον όταν τα κοινωνικά στερεότυπα επιβάλλουν τη σιωπή, όσο ένοχη κι αν είναι.

    Όλα αυτά όμως, με τη γενναία απόφαση της Μπεκατώρου να σταθεί απέναντι από τον θύτη της, χωρίς φόβο, μπορεί και ν’ αλλάξουν. Επώνυμες γυναίκες από το χώρο των καλλιτεχνών, του αθλητισμού και άλλων αποκαλύπτουν θαρραλέα όσα έχουν υποστεί. Κι ο φόβος έχει περάσει πλέον στην άλλη πλευρά, σ’ εκείνους που έντρομοι προσπαθούν να κρυφτούν και να συγκαλύψουν, με όποιο τρόπο τις πράξεις τους.

    Είναι και η πρώτη φορά άλλωστε που ο πολιτικός κόσμος στέκεται αλληλέγγυος και καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές. Το αν η κάθαρση θα επιτευχθεί όμως, είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί. Αλλά ακόμη κι αν αργήσει, ο σπόρος που έπεσε θα δώσει καρπούς. Άγνωστο αν το τραύμα που φέρει μέσα της η Σοφία Μπεκατώρου και οι άλλες επώνυμες ή ανώνυμες «Σοφίες» μπορεί να επουλωθεί. Το σίγουρο όμως είναι, η ανακούφιση και η ικανοποίηση που μπορεί να αισθάνεται κάθε μια, ότι έπραξε το σωστό για τον εαυτό της.

    —Μ.Θ.

    Βασίλης Σταύρου

    Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΒ Βασιλόπουλος

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο Βασίλης Σταύρου τις προσπάθειες για επέκταση της ΑΒ Βασιλόπουλος στην ελληνική αγορά.

    Ο έμπειρος μάνατζερ με καταγωγή από το Μέτσοβο Ιωαννίνων, παρά τη δυσμενή συγκυρία δρομολογεί δυναμικό πλάνο επενδύσεων για τη νέα χρονιά, το οποίο στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς.

    Υπολογίζεται πως περίπου 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία περίπου 70 νέων καταστημάτων (εκ των οποίων αρκετά με την μέθοδο του franchise) κυρίως σε περιοχές που δεν έχει παρουσία η αλυσίδα, ενώ κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για τη μείωση των τιμών. Πρόκειται για μια απαραίτητη κίνηση, αφού οι τιμές παραμένουν ψηλά στα κριτήρια επιλογών για τους καταναλωτές.

    Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΒ Βασιλόπουλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και στα είδη σούπερ μάρκετ. Πέρα από τη δημιουργία μεγάλου dark center για την υποστήριξη των ηλεκτρονικών παραγγελιών, ξεκίνησε συνεργασία με το delivery.gr για την αυθημερόν παράδοση των online αγορών.

    Εξ άλλου, ο ίδιος έχει θέσει την πολυκαναλική προσέγγιση (omnichanel) πολύ ψηλά στην ατζέντα του. Πέρα από την οργανική ανάπτυξη, ο 51χρόνος μάνατζερ δεν σταματά να παρακολουθεί την αγορά για ευκαιρίες εξαγορών… με πολλούς στην αγορά να περιμένουν ένα «μεγάλο μπαμ».

    Γιώργος Χατζηγεωργίου

    Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Skroutz

    Σε νέα εποχή εισήλθε η Skroutz με την απόφαση της ηγετικής ομάδας να εξαγοράσει την SendX. Η απόκτηση της εταιρείας ταχυμεταφορών διευρύνει τις δυνατότητες της εταιρείας, μέσα από την καθετοποίηση των δραστηριοτήτων της.

    Πλέον μπορεί να καλύπτει το «last mile» που αφορά στην παράδοση των παραγγελιών στους καταναλωτές. Έναν τομέα που απασχολεί έντονα τους παίκτες του ηλεκτρονικού εμπορίου μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια των δυο lockdown. Η SendX, η οποία διατηρεί στόλο με 130 μηχανάκια και 10 βαν και διακινεί πάνω από 2.000 παραγγελίες την ημέρα θα εξυπηρετεί παραγγελίες και εκτός Αττικής.

    «Το Skroutz εισέρχεται πλέον σε μία νέα εποχή στην οποία πρωτοστατεί η ολοκληρωμένη εμπειρία του καταναλωτή από τα πρώτα βήματα με την είσοδο στην πλατφόρμα, την αναζήτηση προϊόντων από αξιόπιστους συνεργάτες, τις ασφαλείς και ευέλικτες συναλλαγές και τέλος την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων στον καταναλωτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Skroutz, Γιώργος Χατζηγεωργίου.

    Η Skroutz, μετά και την είσοδο του CVC στο μετοχικό της κεφάλαιο, έχει προχωρήσει σε σειρά δυναμικών κινήσεων, ενώ για τη φετινή χρονιά δρομολογεί την πρόσληψη τουλάχιστον 200 νέων εργαζομένων σε όλους τους τομείς της.

    Νίκος Παππάς

    Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός

    Δεν μπήκε καλά το 2021 για τον πρώην υπουργό του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά.

    Στα τέλη του μήνα που έφυγε, πήρε τον δρόμο για την Βουλή η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, για εικονική συμφωνία που στήθηκε από τον τότε υπουργό, προκειμένου να βρεθούν 25 εκατ. ευρώ και ο εργολάβος να μπορέσει να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, για να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει το «δικό της κανάλι».

    Ο εισαγγελέας έκρινε ότι από την μήνυση του κ. Καλογρίτσα «προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος (σ.σ. Νίκος Παππάς) είχε την ιδιότητα του υπουργού».

    Συγκεκριμένα, ο εργολάβος αποδίδει στον τότε υπουργό, ο οποίος ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον πρώτο τηλεοπτικό διαγωνισμό που κατέληξε σε φιάσκο, σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων σε βαθμό κακουργήματος και παρακώλυση συναγωνισμού.

    Μετά την αποστολή της δικογραφίας, η Βουλή καλείται πλέον να αποφασίσει εάν θα υπάρξει κοινοβουλευτική διερεύνηση για όσα καταγγέλλει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

    Πέραν των νομικών ζητημάτων που θα προκύψουν ή όχι –αυτό θα το αποφασίσει η Βουλή- ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη αντιμέτωπος με τα απόνερα της στάσης του και των πρακτικών που ακολούθησε απέναντι στα media από την αρχή της διαδρομής προς την εξουσία.

    Όταν τον Ιανουάριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ξεκίνησε μια σχέση με τα media, όπως ο ταύρος μπαίνει στο υαλοπωλείο.

    Αυτή την κακή σχέση με τα media πληρώνει μέχρι και σήμερα.

    Η ρητορική ήταν τόσο ακραία πολεμική, που και οι αγνότερες προθέσεις για ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο χάνονταν πίσω από υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια περί «βοθροκάναλων της διαπλοκής» και άλλα τέτοια παρόμοια.

    Ο Νίκος Παππάς, χωρίς να είναι ο μόνος, ήταν από εκείνους που μπήκαν μπροστά στον «πόλεμο» της κυβέρνησης Τσίπρα, στην άτσαλη προσπάθειά της να απαντήσει στην εύλογη κριτική για όσα έγιναν το 2015, στην προσπάθειά να βρει η κυβέρνηση στήριξη.

    Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

    «Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς».

    Χιλιοειπωμένη φράση, για να δείξει ότι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά μας σμιλεύεται από το πώς ανταποκρινόμαστε στις δύσκολες καταστάσεις που συναντούμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

    Φυσικά, όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό, θα πρέπει να κάνει αυτή τη φράση στάση ζωής, καθώς η αγάπη και τα προσόντα δεν αρκούν. Όμως τι συμβαίνει όταν κάποιος εκμεταλλεύεται το πάθος και την όρεξη να πετύχεις τα όνειρά σου, για να ικανοποιήσει τους σκοτεινούς του σκοπούς; Πρέπει να μιλήσεις, να το αντιμετωπίσεις.

    Αυτό ακριβώς έκανε και η Ολυμπιονίκης μας, Σοφία Μπεκατώρου. Μίλησε για το σκοτεινό κεφάλαιο του αθλητισμού. Μίλησε για το βάρος που κουβαλάει όλα αυτά τα χρόνια, καταγγέλλοντας επίσης και τον βιασμό 11χρονου κοριτσιού προ δεκαετίας από τον «προπονητή» της. Έδωσε έτσι πάτημα σε πολλές γυναίκες να δημοσιοποιήσουν τα δικά τους βιώματα, με τις καταγγελίες πλέον για σεξουαλική παρενόχληση, ψυχολογική και σωματική βία να έχουν ξεφύγει από τα όρια του αθλητισμού και να φτάνουν μέχρι τις τέχνες και τα ΜΜΕ. Και το κουβάρι είναι ακόμα στην αρχή.

    Υπεύθυνοι γι’ αυτή τη κατάσταση μπορούν να θεωρηθούν πολλοί. Στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου και του 11χρονου κοριτσιού, βασική υπεύθυνη είναι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Και αυτό για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, δεν νοείται οποιοδήποτε αθλητικό Σωματείο πόσο μάλλον μια αθλητική Ομοσπονδία να μην γνωρίζει τι συμβαίνει στις δομές της, στους κύκλους της. Ακόμα και αν δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή της, όπως ευθαρσώς υποστήριξε η Ομοσπονδία Ιστιοπλoΐας, οφείλει να ενημερώνεται, οφείλει να είναι εκεί, οφείλει να προστατεύει τα παιδιά που εμπιστεύτηκαν σε αυτή τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Ορθώς τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, λέγοντας ότι το ΔΣ της ΕΙΟ έχει ηθική υποχρέωση να παραιτηθεί. Η αδιαφορία σε αυτήν τη περίπτωση είναι αδίκημα.

    Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κάθε Ομοσπονδία που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Είτε αυτοί είναι προπονητές αθλητικών Σωματείων είτε γιατροί είτε μάνατζερ και μέλη του ΔΣ. Μόλις υποπέσει στην αντίληψή της το παραμικρό περί άσκησης οποιασδήποτε μορφής βίας, οι υπεύθυνοι πρέπει να απομακρύνονται και να τους απαγορεύεται διά ροπάλου η οποιαδήποτε μελλοντική τους ενασχόληση με το αντικείμενο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΙΟ φέρεται να γνώριζε το ποιόν του ανθρώπου που κατήγγειλε η Μπεκατώρου. Παρόλα αυτά δεν έκανε τίποτα, καταδικάζοντας με τη στάση της αθώες ψυχές μικρών παιδιών. Ο άνθρωπος αυτός παραιτήθηκε, ωστόσο ο πρόεδρος του ΔΣ, Αντώνης Δημητρακόπουλος, έλεγε ότι δεν θα παραιτηθεί αφού η ευθύνη δεν είναι συλλογική. Ανήκουστο.

    Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Και δεν είναι μόνο ο αθλητισμός στο επίκεντρο. Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μεγάλοι και τρανοί θιασάρχες καταγγέλλονται καθημερινά για άσκηση βίας εναντίον γυναικών αλλά και ανδρών ηθοποιών. Αποκαλύψεις βγαίνουν και στον χώρο των ΜΜΕ. Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, «να ξεβρομίσει ο τόπος» όπως υποστηρίζουν πολλοί εκ των θυμάτων. Και να θυμάστε. Υπεύθυνοι δεν είναι μόνο όσοι προβαίνουν σε αυτές τις αναίσχυντες πράξεις. Αλλά και όσοι δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση εναντίον τους, επειδή τους συνδέει φιλία ή πολυετή κοινή πορεία στον χώρο. Έχουν ίσο, ίσως και μεγαλύτερο, μερίδιο ευθύνης.

    Γιάννης Φράγκος

    Εφοπλιστής

    Δυσοίωνο φαντάζει το 2021 για τον εφοπλιστή Γιώργο Φράγκου, ο οποίος, από τις αρχές του έτους έμεινε… άνευ χαρτοφυλακίου.

    Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια κορυφώθηκαν με αποτέλεσμα τη διαγραφή από το νηολόγιο των δύο ναυτιλιακών του Irika Shipping και First Lines Company.

    Οι εταιρείες δεν υπέβαλαν ετήσιες εκθέσεις σχετικά με τη δραστηριότητα τους, όπως απαιτείται να κάνουν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι εταιρείες διαχείρισης πλοίων, με αποτέλεσμα λίγο πριν εκπνεύσει το 2020 να διαγραφούν.

    Η κατάρρευση τους συνδέεται με το γεγονός ότι έμειναν χωρίς πλοία λόγω των προβλημάτων με τους πιστωτές αλλά και της δικαστικής διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ του Γιάννη Φράγκου και της αδελφής του, της ισχυρής πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου.

    Και όπως όλα δείχνουν ο εφοπλιστής δεν εμφανίζεται διατεθειμένος στην παρούσα φάση να προχωρήσει σε νέες αγορές πλοίων.

    Μάλιστα η διατάραξη των σχέσεων με την αδελφή του είναι αυτή που του έχει στοιχίσει περισσότερο, αφού είναι γεγονός ότι η κα Φράγκου επί σειρά ετών τον στήριξε οικονομικά τόσο για τις επιχειρηματικές όσο και για τις προσωπικές του υποχρεώσεις –στις οποίες περιλαμβάνονταν και η συντήρηση της Ferrrari του εφοπλιστή.

    Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και η κα Φράγκου θέλησε να βάλει φρένο στην δίχως τέλος χρηματοδότηση των συνεχώς διογκούμενων απαιτήσεων του αδελφού της, τότε εκείνος απάντησε με εξώδικα, επί ελληνικού εδάφους, επιβεβαιώνοντας το σοφό ρητό «Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος».

    Η συνέχεια της διαμάχης και ο επίλογος γράφτηκαν στο Λονδίνο, όπου προσέφυγε η πλοιοκτήτρια και τελικά δικαιώθηκε από το δικαστήριο προ ολίγων ημερών.

    Το μέλλον φαίνεται δύσκολο για τον Γιάννη Φράγκο, ο οποίος θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα με τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης κλειστές και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

    The Usual Suspects

    The people below could make any list of influencers, anytime, which is why we've given them their own.