• Πολιτική

    Στην Βουλή οι δικογραφίες για Νίκο Παππά και Folli Follie

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας


    Aπό το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στην Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016.

    Επίσης, διαβιβάστηκε και η δικογραφία που αφορά την εταιρεία Folli Follie με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση.

    Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία μετά τις καταγγελίες του επίδοξου καναλάρχη, Χρήστου Καλογρίτσα, για εικονική συμφωνία που στήθηκε από τον τότε υπουργό, Νίκο Παππά, προκειμένου να βρεθούν 25 εκατ. ευρώ και ο εργολάβος να μπορέσει να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, για να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει το «δικό της κανάλι».

    «Από τη μήνυση της εταιρείας Τοξότης του Χρ.Καλογρίτσα προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό του προς τη Βουλή ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

    Στο συμπληρωματικό υπόμνημα που κατατέθηκε στον εισαγγελέα από την πλευρά Καλογρίτσα, γίνεται αναφορά σε σωρεία συγκεκριμένων αδικημάτων, τα οποία ο εργολάβος αποδίδει στον τότε υπουργό που ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον πρώτο τηλεοπτικό διαγωνισμό που κατέληξε σε φιάσκο.

    Τον κατηγορεί και ζητά να διερευνηθεί εάν ο Νίκος Παππάς διέπραξε:

    1. Δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων σε βαθμό κακουργήματος
    2. Παρακώλυση συναγωνισμού
    3. Παράβαση καθήκοντος
    4. Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση
    5. Υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και
    6. Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

    Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Ρεγγίνας Σπυράτου

    Όσον αφορά την δεύτερη υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών στέλνει στην Βουλή τη δικογραφία με τα email του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie, στα οποία γίνεται αναφορά στα ονόματα των πρώην υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, καθώς και του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών στέλνει αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για τους δύο πρώην υπουργούς προκειμένου να διερευνηθεί αν αν οι κ. Φλαμπουράρης και Χαρίτσης είχαν εμπλοκή σε προσπάθεια κουκουλώματος του οικονομικού σκανδάλου της Folli Follie.

    Για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη, το όνομα του οποίου επίσης περιλαμβάνεται, όπως και των δύο πρώην υπουργών στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας και του προφυλακισμένου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

    Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Ρεγγίνας Σπυράτου

    Υπενθυμίζεται ότι οι Φλαμπουράρης, Χαρίτσης και Αραχωβίτης έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

    Οι δύο πρώην υπουργοί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «άθλιο συκοφάντη» τον υψηλόβαθμο υπάλληλο της εταιρείας που σε email του στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρει τα ονόματα τους, ισχυριζόμενος ότι ανήκουν στους «ισχυρούς συμμάχους» της FFG στην προσπάθεια των ιδρυτών της να «φρενάρουν» το Μάιο του 2018 την έρευνα για τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Φλαμπουράρης-Χαρίτσης-Αραχωβίτης: Μήνυσαν τον διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση



    ΣΧΟΛΙΑ