• Η Ferrari του (αχάριστου) τέως εφοπλιστή και οι αγωγές, γιατί δεν πουλάει ο Μπόμπολας, η νέα δουλειά της Eurobank, τι συμβαίνει στην Vodafone και ένα «καυτό» κουίζ

    Το εντυπωσιακό είναι ότι η ισχυρή πλοιοκτήτρια κ. Φράγκου όχι μόνο βοηθούσε τον αδελφό της στα δύσκολα αλλά μεταξύ άλλων του έδινε λεφτά να συντηρεί την πανάκριβη Ferrari που είχε στην κατοχή του.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ντράγκι: το άρθρο στους FT και τώρα τι;

    Οι αγορές, κυρίως τα ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών, πανηγύρισαν το ενδεχόμενο ο super Mario (Draghi) να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση και να ηγηθεί της Ιταλίας, στα σπλάχνα της οποίας βράζει το τεράστιο πλέον δημόσιο χρέος της και οι χαρτογιακάδες της Κομισιόν τρέμουν στην ιδέα ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό μετά το πέρας της πανδημίας.

    Ο super Mario, λοιπόν, όταν η ευρωζώνη ταρασσόταν είπε την περιβόητη φράση «whatever it takes».

    Τον Μάιο του 2020 στο απόγειο της πανδημίας και ενώ η χώρα του είχε γίνει εκατόμβη ψυχών, ο Μάριο έγραψε ένα άρθρο περίπου 850 λέξεων στους Financial Times και καλούσε τις κυβερνήσεις να κάνουν τα πάντα, τις τράπεζες να δανείζουν με ΜΗΔΕΝΙΚΑ επιτόκια τις επιχειρήσεις που θα κρατήσουν τους εργαζόμενούς τους και πρότεινε να διαγραφεί ένα μέρος του ιδιωτικού χρέους αν θέλουμε να υπάρχουν επιχειρήσεις και οικονομίες μετά το πέρας της πανδημίας.

    «Είμαστε σε πόλεμο», έγραφε ο τέως κεντρικός τραπεζίτης.

    Η Ιστορία ίσως του δώσει την ευκαιρία να ηγηθεί της Ιταλίας.

    Το ερώτημα προς τον super Mario είναι, αν αυτό συμβεί θα κομίσει στις Συνόδους Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης την κληρονομιά του άρθρου ή από την καρέκλα του πολιτικού θα αρχίσει τις εκπτώσεις στα όσα πιστεύει και έγραψε τον προηγούμενο Μάιο στους FT;

    Ιδού, το δίλημμα.

    Ανοίγουν σαμπάνιες Μπόμπολας και Έντυ

    Η έλευση των Ολλανδών στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,17% 2,60 , οδήγησε στην ρελάνς του Λεωνίδα Μπόμπολα.

    Μάλιστα, η τακτική που ακολούθησαν οι δύο πλευρές με την option εξαγοράς του 12,5% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας  στην εταιρεία από το Reggeborgh, αποδεικνύεται πλέον ότι στόχευε αλλού και όχι στην εξαγορά αυτή καθ` αυτή.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας δεν φαίνεται – εκτός δραματικού όπως μου μετέφεραν απροόπτου – να πουλά στους Ολλανδούς το 12,5% τουναντίον θα αποκτήσει ισχυρό ρόλο σε χρυσοφόρες δραστηριότητες του ομίλου από την θέση του μετόχου.

    Ο στόχος ήταν η έξωση των Καλλιτσάντσηδων και μόνο.

    Έγκυρη πηγή της στήλης μου ψιθύρισε ότι η τοποθέτηση του Λεωνίδα στο διοικητικό συμβούλιο της Άκτωρ είναι μόνο η αρχή… καθώς θα στηρίξει την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και όχι μόνο.

    Σούπερ ικανοποιημένος πληροφορούμαι ότι είναι και ο Έντυ Σαραντόπουλος, φίλος του Λεωνίδα και σύμμαχος της οικογένειας Μπόμπολα επί σειρά ετών.

    Ο Έντυ τοποθετήθηκε κι εκείνος μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Άκτωρ και μαθαίνω ότι ανοίγει σαμπάνιες.

    Folli Follie: το καλοκαίρι όλα στο σφυρί – Ο φόβος του Κουτσολιούτσου

    Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα βγει η δικαστική απόφαση (επισήμως) που θα δρομολογήσει και με την βούλα την εξυγίανση της Folli Follie.

    Το τι έγινε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τα έχετε διαβάσει από εχθές στο mononews.gr.

    Τα καραγκιοζιλίκια του Δημήτρη Κουτσολιούτσου επίσης.

    Με μια διαφορά: τα καραγκιοζλίκια δεν τα κάνει τυχαία.

    Τα κάνει για να προστατεύσει την έπαυλη της Κηφισιάς, την βίλα των Σπετσών και την κατοικία στην Αστυπάλαια.

    Διότι η απόφαση του δικαστηρίου οδηγεί αυτομάτως στην αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων από τις μετοχές της Durfy μέχρι τις επαύλεις…

    Αυτά προσπαθεί να προστατεύσει ο ένοικος των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά ματαίως…

    Ο Εθνικός Avvocato

    Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από τον πτωχευτικό μέχρι την Folli θα βρει από κάτω το δικηγορικό γραφείο του Στάθη Ποταμίτη.

    Ο «εθνικός avvocato», όπως τον αποκαλούν στο τρίγωνο Σύνταγμα-Κολωνάκι-Ηρώδου Αττικού σαρώνει τις υποθέσεις, κυρίως οικονομικού και χρηματοοικονομικού δικαίου και, έχει στήσει όπως μου είπαν μια ισχυρή ομάδα που όπως φαίνεται δεν χάνει εύκολα τις μάχες…

    Τι συμβαίνει στην Vodafone;

    Πτώση στα μεγέθη της από έσοδα, κύκλο εργασιών και κέρδη ανακοίνωσε η Vodafone και αυτό προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα προς τη διοίκηση του Χάρη Μπρουμίδη.

    Διότι δεν είναι δυνατόν η εταιρεία να έχει πληγεί από την πανδημική κρίση καθώς οι Έλληνες συνέχισαν να χρησιμοποιούν το κινητό και μάλιστα πολύ περισσότερο…

    Πώς είναι δυνατόν την εποχή της ψηφιακής επανάστασης μια εταιρεία τηλεπικοινωνίας να παρουσιάζει μείωση οικονομικών μεγεθών;

    Μαθαίνω ότι στελέχη της εταιρείας σχολιάζοντας την πτώση λένε ότι ένας από τους λόγους πίεσης ήταν και τα αυξημένα διαφημιστικά έξοδα λόγω της ενίσχυσης του ανταγωνισμού… Ακόμη κι έτσι, η μείωση δε δικαιολογείται!

    Η Eurobank και ο Καραβίας στην πρώτη γραμμή

    H Ελληνική Δημοκρατία δημοπράτησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη Ομολογιακή έκδοση του 2021, εκδίδοντας 10ετές ομόλογο (λήξης Ιουνίου 2031)  με απόδοση 0.807%.

    Η έκδοση είχε ευρύτατη αποδοχή με το συνολικό ενδιαφέρον να ξεπερνάει τα €31 δισ. και τα συνολικά αντλούμενα κεφάλαια τα €3.5 δισ.

    Η έκδοση σηματοδοτεί μια νέα εποχή, για την Ελληνική Δημοκρατία να επιτυγχάνει το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης που έχει καταγραφεί σε ΟΕΔ δεκαετούς διάρκειας  και για τις ελληνικές Τράπεζες, με την Eurobank ΕΥΡΩΒ 2,02% 2,02 να γίνεται η πρώτη Ελληνική Τράπεζα μετά τοPSΙ (2012)  που συμμετείχε στο γκρουπ των Κυρίως Αναδόχων.

    Ο τέως εφοπλιστής, η Ferrariη διαμάχη και η (big time) αχαριστία

    “Η αχαριστία είναι θυγατέρα της αλαζονείας” έλεγε Ο Πρόκλος ο Λύκιος, ένας από τους τελευταίους, σημαντικότερους κλασικούς φιλοσόφους.

    Την υπόθεση της διαμάχης της Αγγελικής Φράγκου με τον αδελφό της Γιάννη Φράγκου την διαβάσατε χθες κατ’ αποκλειστικότητα στο mononews.gr.

    Ο τέως εφοπλιστής Γιάννης Φράγκος -αφού πλέον δεν έχει στην κατοχή του πλοία- είχε καταθέσει σε δικαστήρια του Λονδίνου πέντε εξώδικες πράξεις του τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2019, εναντίον της αδελφής του για υποτιθέμενα fees που του όφειλε.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι η ισχυρή πλοιοκτήτρια κ. Φράγκου όχι μόνο βοηθούσε τον αδελφό της στα δύσκολα αλλά μεταξύ άλλων του έδινε λεφτά να συντηρεί την πανάκριβη Ferrari που είχε στην κατοχή του.

    Να σας θυμίσουμε ότι προ ετών ο Γιάννης Φράγκος αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Κλέλια Χατζηιωάννου το ποσό των 58,5 εκατ. δολαρίων που είχε πάρει σαν δάνειο από την οικογένεια της όταν παντρεύτηκαν.

    Ένας γάμος που κράτησε λίγο και για την ακρίβεια από το 1990 ως το 1993.

    Στην συνέχεια ο Γιάννης ερωτεύτηκε την γραμματέα του Ζελιάνα Χωρέμη, την οποία στην συνέχεια παντρεύτηκε.

    Όμως και η Ζελιάνα τον χώρισε προ 2-3 ετών.

    Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Αγγλικού Δικαστηρίου που δικαίωσε απόλυτα την ισχυρή πλοιοκτήτρια «Ο Φράγκος, έχει αντιμετωπίσει, σημαντικές οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια» λόγω της «μακροχρόνιας ολέθριας δικαστικής διαμάχης» στην οποία έχει εμπλακεί στην Ελλάδα ως απόρροια του διαζυγίου του, η οποία κόστισε στον ίδιο 58,5 εκατ. δολάρια.”

    Όπως είπε ο Άγγλος δικαστής το διαζύγιο άφησε τον Φράγκο «ανίκανο να αντλήσει κεφάλαια για να συνεχίσει την επιχειρηματική καριέρα του», την οποία ξανάρχισε το 2007.

    Αυτήν που τον στήριζε οικονομικά από το 2012 περίπου και μέχρι να έρθει η ρήξη στη σχέση τους το 2019 ήταν η αδερφή του, όπως φαίνεται στην απόφαση.

    Η οικονομική στήριξη που του προσέφερε η Φράγκου φαίνεται μάλιστα πως ήταν παραπάνω από γενναιόδωρη, αφού, σύμφωνα με την απόφαση, κάλυπτε ακόμη και τη συντήρηση της Ferrari του αδερφού της.

    Η Αγγελική Φράγκου ήταν στο πλευρό του και όταν τα πλοία τα οποία ανήκαν στις εταιρείες του κατάσχονταν επειδή εκείνος δεν πλήρωνε τα χρέη του.

    Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στην κατάθεσή της η κ. Φράγκου είπε, μεταξύ άλλων: «Εκτός από τον στόλο [της MIH], ο Γιάννης είχε και άλλα πλοία που είτε του ανήκαν είτε εκμεταλλευόταν. Χρειαζόταν συνέχεια χρήματα για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του, τόσο τις επιχειρηματικές όσο και τις προσωπικές».

    «Έδινα σημαντική οικονομική βοήθεια στον Γιάννη από το 2012, αλλά αυτό που συνέβη από το 2017 μέχρι το 2019 ήταν άλλου μεγέθους, λόγω του όγκου των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Γιάννης», ανέφερε επίσης.

    Πάντως εδώ που τα λέμε (όπως αποφάσισε ο δικαστής) να σου δίνει λεφτά η αδελφή σου για να περνάς ωραία και χλιδάτη ζωή, να καλύπτεις τα χρέη σου και να σου συντηρεί ακόμα και την Ferrari και εσύ να την πηγαίνεις στα δικαστήρια, ε αυτό το λες και αχαριστία.

    Όπως έλεγε και ο Ουίλλιαμ ΣαίξπηρΤον αχάριστο άνθρωπο, όταν τον καθίσεις στον ώμο σου, θα προσπαθήσει να ανέβει στο κεφάλι σου”.

    Κουίζ

    Αληθεύει ότι από την χώρα του Καγκουρό θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται στο κουβάρι των οικονομικών ατασθαλιών μιας εκ των ελληνικών εταιρειών;

    Εκεί στην μακρινή Αυστραλία οι φάκελοι άνοιξαν και οι σκιές άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.