• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Κατατέθηκε η αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής»

    • NewsRoom
    Εθνική Τράπεζα 2.0: Το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στα 6 δισ. ευρώ η ελάχιστη χρηματοδότηση

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


    Κατατέθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών αίτηση από την Εθνική Τράπεζα για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής».

    Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ΕΤΕ με την κωδική ονομασία «Frontier», προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 3,31 δισ. ευρώ.

    Η ΕΤΕ είναι το τέταρτο σε σειρά πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής».

    Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, τρεις μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος «Ηρακλής», επιτυγχάνεται μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου € 27 δισεκ., μέσα σε έναν χρόνο από την ψήφιση του νόμου και με τη συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

    Στην σχετική της ανακοίνωση η Εθνική Τράπεζα αναφέρει:

    «Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετασχηματισμού της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., έχει εκκινήσει τη διαδικασία τιτλοποίησης ενός χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία «Frontier», συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 6,1δισ.

    H Τράπεζα υπέβαλε σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2021, αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγύησης “ΗΡΑΚΛΗΣ” βάσει του Ν. 4649/2019. Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως Ευρώ 3,31δισ.

    Η ανεύρεση επενδυτή και η αποδοχή του αιτήματος της εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο είναι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.»



    ΣΧΟΛΙΑ