• Τράπεζες

    UBS: Αναζητά ευκαιρίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην αγορά των ΗΠΑ

    Ο πρόεδρος της UBS Group, Colm Kelleher

    Ο πρόεδρος της UBS Group, Colm Kelleher


    Στις ΗΠΑ στρέφεται η UBS αναζητώντας ευκαιρίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Κολμ Κέλεχερ, μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα NZZ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμά του το Reuters, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός, ο οποίος εξαγόρασε την πρώην ανταγωνίστρια Credit Suisse τον περασμένο Ιούνιο, επιθυμεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη διαχείριση περιουσίας στις ΗΠΑ μέσω πιθανών συγχωνεύσεων και εξαγορών τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια.

    “Μόνο στη διαχείριση περιουσίας και όχι άμεσα”, επεσήμανε ο Κέλεχερ.

    Σημειώνεται ότι μετά την εξαγορά και διάσωση της Credit Suisse, η UBS επικρίνεται, καθώς ο ισολογισμός της φτάνει το 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια και είναι σχεδόν διπλάσιος από το μέγεθος της ελβετικής οικονομίας.

    Το γεγονός αυτό, έχει οδηγήσει τις ελβετικές αρχές στην αναθεώρηση της νομοθεσίας τους για συστημικά σημαντικές τράπεζες.

    Εντούτοις, ο Κέλεχερ απορρίπτει τις εκκλήσεις περί ανόδου των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τη UBS.

    “Αν αυξήσουμε τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, ‘τιμωρούμε’ τους μετόχους και τους πελάτες μας διότι οι τραπεζικές υπηρεσίες γίνονται πιο κοστοφόρες”, σημείωσε στο NZZ.

    Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η συγχώνευση των δύο συστημικά σημαντικών ελβετικών τραπεζικών ομίλων παγκόσμιας εμβέλειας οδήγησε και στην επιστροφή του πρώην CEO, Σέρτζιο Ερμότι για μια δεύτερη θητεία στον τραπεζικό κολοσσό. 

    Όπως σημείωσε ο Κέλεχερ, ο Ερμότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει σε πέρας το “δύσκολο έργο” της ενσωμάτωσης της Credit Suisse.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα ήθελε ο διάδοχός του να είναι κάποιος από την UBS.

    Διαβάστε επίσης: 

    UBS: Γιατί οι μακροοικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα διατηρούνται θετικές

    TikTok: Παιχνίδια εξουσίας ΗΠΑ-Κίνας με επίκεντρο την πιο viral εφαρμογή

    SpaceX: Kατασκευάζει νέο κατασκοπευτικό σύστημα για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες



    ΣΧΟΛΙΑ