• Τράπεζες

    Τζέιμι Ντίμον: Η επόμενη ημέρα μετά τη JP Morgan και η προειδοποίηση για τα επιτόκια

    Jamie Dimon, JPMorgan

    Jamie Dimon, επικεφαλής της JPMorgan


    Η επόμενη ημέρα μετά τη JP Morgan μπορεί να βρει τον CEO Τζέιμι Ντίμον σε κάποιο δημόσιο αξίωμα, καθώς ο βετεράνος τραπεζίτης δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική. Ο Ντίμον o οποίος βρέθηκε στην Κίνα την Τετάρτη, ζήτησε παράλληλα ουσιαστική δέσμευση από τις δύο χώρες, ΗΠΑ και Κίνα, των οποίων οι σχέσεις παραμένουν τεταμένες, ώστε να επιλυθούν οι μεταξύ τους διαφορές και προειδοποίησε ότι η αύξηση επιτοκίων θα έχει πιο σκληρές επιπτώσεις από το αναμενόμενο.

    «Δεν θα διορθώσετε τίποτα αν κάθεστε ο καθένας απέναντι στον άλλον με τον Ειρηνικό να σας χωρίζει και φωνάζετε», σχολίασε για τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ. Η JP Morgan τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει την επέκτασή της στη Κίνα, ένα σχέδιο που πήγε πίσω όταν ο Ντίμον σχολίασε το 2021 ότι ο τραπεζικός κολοσσός θα ξεπεράσει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου. Η JP Morgan τότε μόλις είχε λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών ως η πρώτη εταιρεία του εξωτερικού που κατέχει χρηματιστηριακή εταιρεία ακινήτων στην Κίνα.

    Η επόμενη ημέρα με τη JP Morgan

    Τα σενάρια διαδοχής έχουν ξαναζωντανέψει για έναν από τους μακροβιότερους επικεφαλής της Wall Street. O Ντίμον, ο οποίος ανέλαβε το 2005, έχει επανειλημμένα διαψεύσει το ενδεχόμενο αποχώρησής του, υποστηρίζοντας ότι έχει ακόμα τουλάχιστον πέντε χρόνια στο τιμόνι της τράπεζας. Οι φήμες επανήλθαν όταν ένας ακόμα CEO, ο Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα αποχωρήσει εντός των επόμενων 12 μηνών, δίνοντας το σήμα να εκκινήσει η κούρσα για τους υποψήφιους διαδόχους του.

    «Αγαπώ αυτό που κάνω», δήλωσε πρόσφατα ο Ντίμον, σε μια απόπειρα να βάλει τέλος στα σενάρια. «Η JP Morgan κάνει σπουδαία δουλειά βοηθώντας τους Αμερικανούς, βοηθώντας τις χώρες σε όλο τον κόσμο».

    Οι φήμες για την πολιτική

    Το 2018 ο Ντίμον είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ στις εκλογές, σημειώνοντας ότι είναι εξίσου «σκληρός» αλλά πιο έξυπνος.

    Στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση λίγο αργότερα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Οι τελευταίες του δηλώσεις ότι είναι ανοιχτός στο να αναλάβει ένα δημόσιο αξίωμα έρχονται λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2024.

    Προειδοποίηση για τα επιτόκια

    Ο Τζέιμι Ντίμον αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους των ΗΠΑ, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

    Προειδοποίησε όμως ότι θα παραταθεί η αστάθεια τους επόμενους μήνες, εφόσον αυστηροποιηθεί η νομισματική πολιτική.

    «Νομίζω ότι οι επιπτώσεις μπορεί να είναι λίγο πιο σκληρές απ’ ότι περιμένει ο κόσμος», ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Το club των 700 super rich οικογενειών με περιουσία 4,5 τρις

    Τζέιμι Ντίμον: Τα πράγματα ίσως χειροτερέψουν για τις τράπεζες

    EKT: Εκτεθειμένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες σε περίπτωση φυγής καταθέσεων από funds

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Εκλογές 2023 – Οδηγός: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

    Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ