• Τράπεζες

    Τι σηματοδοτεί η είσοδος Εξάρχου, Μπάκου και Καϋμενάκη στην Παγκρήτια Τράπεζα – Στο 11,25% το ποσοστό του Μιχάλη Σάλλα

    Αλέξανδρος Εξάρχου, Δημήτρης Μπάκος και Μιχάλης Σάλλας

    Αλέξανδρος Εξάρχου, Δημήτρης Μπάκος και Μιχάλης Σάλλας


    Νέο σκηνικό στην Παγκρήτια Τράπεζα με την τριανδρία των Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμένακη να είναι ο νέος ισχυρός μέτοχος ελέγχοντας πλέον ποσοστό το συνολικό ύψος του οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι το 32,4%.

    Το σχήμα των νέων μετόχων, μια ώρα πριν λήξει το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου ενημέρωσε με επιστολή του  το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας για το ενδιαφέρον του, μέσω της επενδυτικής εταιρείας Thrivest Holding Ltd. Ενδιαφέρον το οποίο μορφοποιείται με την απόκτηση του συνόλου των αδιαθέτων των νέων μετοχών. Στο αρχικό στάδιο της κεφαλαιακής αύξησης είχε καλυφθεί το 35,24% και πλέον η επιχειρηματική τριπλέτα των νέων μετόχων θέλει να λάβει το υπολειπόμενο 64,76%. Το οποίο με βάση την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών απαιτεί την κεφαλαιακή εισφορά ύψους 63,9 εκατ. ευρώ.

    Σε περίπτωση που όλες οι αδιάθετες μετοχές καταλήξουν σε Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου, τότε η συμμετοχή της θα διαμορφωθεί στο 32,38% λαμβάνοντας υπόψιν το σύνολο των μετοχών, παλαιών και νέων. Αν πέραν του νέου σχήματος δοθούν σε σε άλλους κάποιες αδιάθετες μετοχές τότε θα υπάρξει αναλογική μείωση του ποσοστού τους.

    Το mononews είχε γράψει ήδη στις 27 Σεπτεμβρίου, ότι η τριανδρία των επιχειρηματιών είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας, αν και στη συνέχεια υπήρξαν πληροφορίες περί ματαίωσης του εγχειρήματος.

    Οι νέοι μέτοχοι, μπαίνουν πλέον δυναμικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα, θέλοντας μάλιστα να επεκταθούν καθώς έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στην Τράπεζα της Ελλάδος και για την απόκτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Μακεδονίας (Σερρών), εξελίξεις οι οποίες σηματοδοτούν την πρόθεση του επιχειρηματικού σχήματος να δημιουργήσει έναν νέο πόλο στον τραπεζικό χάρτη της χώρας.

    Ο πρώην ισχυρός μέτοχος και στρατηγικός επενδυτής Lyktos Group, του Μιχάλη Σάλλα μένει εκτός της αύξησης. Αν και η Lyktos με ανακοίνωσή της είχε ενημερώσει ότι θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση της αύξησης, δεν το έπραξε και το ποσοστό της από το 22% θα περιοριστεί στο 11,25%, μετά την ολοκλήρωση και την πλήρη κάλυψη της αύξησης.

    Το ποσοστό διαμορφώνεται στο 11,25% καθώς πρόσφατα η Lyktos απέκτησε το ποσοστό του 2,5% της ΑΝΕΚ στην Παγκρήτια.

    Στις 11:00 θα συνεδριάσει το ΔΣ της Παγκρήτιας Τράπεζας και στη συνέχεια αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Παγκρήτια Τράπεζα: Ευτύχης Βασιλάκης, Γιώργος Μουνδρέας, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος μπήκαν στην αύξηση κεφαλαίου



    ΣΧΟΛΙΑ