• Τράπεζες

    Παγκρήτια Τράπεζα: Συναντήσεις με ξένα funds και επιχειρηματίες – Αισιοδοξία για πλήρη κάλυψη της ΑΜΚ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μιχάλης Σάλλας

    Μιχάλης Σάλλας


    Αισιόδοξη ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα καλυφθεί πλήρως δηλώνει η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας και συνεχίζει τις συναντήσεις της με Έλληνες επιχειρηματίες και  ξένα  funds.

    Η αυξηση των 98,7 εκατ ευρώ ολοκληρώνεται στις 27 Οκτωβρίου και μέχρι τότε η Διοίκηση της Παγκρήτιας έχει προγραμματισμένες  περισσότερες από 20 συναντήσεις με επιχειρηματίες και εφοπλιστές, όπως και με εκπροσώπους αμερικανικών και εβραϊκών funds.

    Η Διοίκηση της τράπεζας σε επικοινωνία με το mononews.gr εκφράζει την πεποίθηση ότι η αύξηση θα καλυφθεί πλήρως και ότι η τράπεζα,  έχοντας και την πλήρη στήριξη της εποπτικής αρχής,  θα γυρίσει σελίδα και θα καταστεί η πέμπτη σε μέγεθος ελληνική  τράπεζα με κύριο στόχο και προσανατολισμό τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της αύξησης –που ολοκληρώθηκε στις  11 Οκτωβρίου- καλύφθηκε σε ποσοστό 35,24%, με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους 34,78 εκατομμυρίων ευρώ (και άλλα  5 εκατ ευρώ προεγγραφές).

    Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του  Lyktos Group δήλωσε ότι θα  συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού  κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας διατηρώντας το ποσοστό συμμετοχής 20% και το  ρόλο της  Lyktos ως βασικού μετόχου και στρατηγικού επενδυτή. Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Σάλλας «επιδίωξη μας είναι η περαιτέρω ουσιαστική συμβολή της Παγκρήτιας στην ανάπτυξη της κρητικής οικονομίας, στην ενίσχυση της εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής κοινότητας, και την επέκταση της τράπεζας πανελλαδικά».

    Μάλιστα όπως έχει αναφέρει στο mononews.gr  η Διοίκηση της Παγκρήτιας «ο στόχος μας είναι  να στηρίξουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση. Έχουμε εντοπίσει 200 χιλιάδες εταιρείες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

    »Αυτές οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, στην παροχή υπηρεσιών, στον  βιοτεχνικό και  αγροδιατροφικό τομέα, άντεξαν στην κρίση και ενώ δεν είναι ζημιογόνες αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στον δανεισμό».

    Στο μεταξύ η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δώσει το «πράσινο φως» στο  5ετες επιχειρηματικό πλάνο της τράπεζας, το οποίο θέτει ρεαλιστικούς στόχους για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της Παγκρήτιας, μέσω της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα και της συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

    Η αρχή για την  εξυγίανση του ισολογισμού θα ξεκινήσει από τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων, καθώς ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα τέλη Ιουνίου 2022 διαμορφώθηκε στο 65,03% και τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών αντιπροσώπευαν το ίδιο διάστημα το 58,81% των δανείων της Παγκρήτιας.

    Το σχέδιο προβλέπει τόσο την οργανική  μείωση των NPEs αλλά και απευθείας πωλήσεις «κόκκινων» δανείων.

    Διαβάστε επίσης

    Παγκρήτια Τράπεζα: Νέο κατάστημα στη Χίο

    Γκρίνιες επιχειρηματιών στους τραπεζίτες: Μειώστε τα spread στα δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ