• Τράπεζες

    Εθνική Ασφαλιστική: Η ώρα της απόφασης του ΤΧΣ – Συνεδριάζει το μεσημέρι το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ανδρέας Βερύκιος, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ),

    Ανδρέας Βερύκιος, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ),


    Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  και αναμένεται να δώσει την έγκριση του για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό fund CVC.

    Ωστόσο δεν αναμένεται ανακοίνωση από το Ταμείο για την απόφαση που θα λάβουν σήμερα τα  7 μέλη του Γενικού Συμβουλίου. Η απόφαση  θα ανακοινωθεί στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 26 Μαρτίου, από τον εκπρόσωπο του ΤΧΣ κ. Περικλή Δρούγκα.

    Η διοίκηση της ΕΤΕ έχει πετάξει το μπαλάκι της τελικής απόφασης –αν και όλα τα μέλη του ΔΣ της Εθνικής έχουν συμφωνήσει στην πώληση του ασφαλιστικού της βραχίονα στους Αμερικανούς- στον βασικό της μέτοχο, το ΤΧΣ, που κατέχει το 40,3% της τράπεζας.

    Την Παρασκευή το απόγευμα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020, ο  CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, εκτός απροόπτου θα «κλειδώσει» το  deal με το  CVC.

    Και το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα αλλάξει χέρια με το τίμημα να διαμορφώνεται –σύμφωνα με τις πληροφορίες της αγοράς- στα 500 με 510 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή έχει αποτιμηθεί η εταιρεία στα βιβλία της ΕΤΕ.

    Να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι Deloitte και Barclays, έχουν παραδώσει την έκθεση τους, στην οποία παρουσιάζουν τα υπερ και τα κατά του deal στον πρόεδρο του   Γενικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Βερύκιο.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τον  Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, και σε χθεσινή ανακοίνωση του ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα οι εκθέσεις των συμβούλων.

    Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Σύλλογος αναφέρει ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς  η  προσπάθεια ξεπουλήματος της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελλάδας.  Και ότι «η ΕΤΕ, προκειμένου να απεκδυθεί τις ευθύνες της για το εν δυνάμει σκάνδαλο, αναμένει τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να προχωρήσει».

    Ο Σύλλογος ζητά από την  Κυβέρνηση, ως μοναδικό μέτοχο του ΤΧΣ, να δώσει στη δημοσιότητα αυτές τις εκθέσεις και σύσσωμη την Αντιπολίτευση να τις ζητήσει μέσω του Κοινοβουλίου. «Είμαστε πεπεισμένοι, έχοντας ήδη αποδείξει με νούμερα και ισχυρά επιχειρήματα, ότι η εταιρία μας αξίζει πολλά παραπάνω από όσα είναι έτοιμη να αποδεχτεί η Διοίκηση της ΕΤΕ» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Εθνική Τράπεζα: Εν αναμονή της έγκρισης του ΤΧΣ για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Ανδρέας Βερύκιος: Το ΤΧΣ δεν έχει λάβει απόφαση για την Εθνική Ασφαλιστική – Τι είπε για την Τράπεζα Πειραιώς

    Το colpo grosso του Παύλου Μυλωνά για να κλείσει το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής με το CVC



    ΣΧΟΛΙΑ