• Τράπεζες

    Το colpo grosso του Παύλου Μυλωνά για να κλείσει το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής με το CVC

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Το colpo grosso του CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλου Μυλωνά, για να κλείσει το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής με το CVC, δίνοντας το 90% της ασφαλιστικής με τίμημα στα 500 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή έχει αποτιμηθεί η εταιρεία στα βιβλία της τράπεζας.

    Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και τις επόμενες ώρες θα έχει διαφανεί αν επήλθε τελικά συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Συγκεκριμένα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ΕΤΕ έχει προτείνει στο CVC την πώληση του 90% της ασφαλιστικής της θυγατρικής, με ανάλογη αύξηση του τιμήματος, δηλαδή σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.

    Όπως είναι γνωστό, το CVC έδινε για το 80% της ασφαλιστικής 390 εκατ. ευρώ + 60 εκατ. ευρώ προκαταβολικά, ως προμήθεια, για την πώληση των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων για μία 10ετία από το δίκτυο της ΕΤΕ. Σύνολο 450 εκατ. ευρώ. Αν το ποσοστό αυξηθεί στο 90%, το τελικό τίμημα προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ, οπότε η Εθνική Τράπεζα έχει ολοκληρώσει την πώληση χωρίς να εγγράψει ζημιά στα βιβλία της.

    Το deal θεωρείται από την αγορά ότι έχει κλείσει, καθώς οι τράπεζες ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και είναι μπροστά η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς (που αναμένεται να ανακοινωθεί με τα οικονομικά αποτελέσματα στα μέσα Μαρτίου).

    Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, η Εθνική είναι «η μόνη τράπεζα που δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου» και εκτιμούν ότι το deal με το CVC θα δώσει νέα πνοή στον τραπεζικό κλάδο.

    Διαβάστε επίσης

    Εθνική Τράπεζα: Συνεδριάζει το ΔΣ για την μεγάλη απόφαση για την Εθνική Ασφαλιστική

    Η εύκολη και η δύσκολη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας…

    Εθνική Τράπεζα: Νέα συνεδρίαση του ΔΣ για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής – Όλες οι πληροφορίες



    ΣΧΟΛΙΑ