• Τράπεζες

    Attica Bank: Το σχήμα Ellington – TMEΔΕ θα ελέγχει από αύριο το 25% της τράπεζας των μηχανικών

    Attica Bank: Το σχήμα Ellington – TMEΔΕ θα ελέγχει από αύριο το 25% της τράπεζας των μηχανικών


    Ο νέος στρατηγικός επενδυτής της Attica Bank, το σχήμα Ellington – TMEΔΕ θα ελέγχει από αύριο το 25% της τράπεζας των μηχανικών.

    Σήμερα το Ellington θα ασκήσει τα δικαιώματα, από τα οποία παραιτήθηκε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αργά το βράδυ θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για την πιστοποίηση ότι ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους των 240 εκατ. ευρώ.

    Και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο.

    Το fund Ellington αποκτά ποσοστό περίπου 10%, όσες δηλαδή και οι μετοχές που αντιστοιχούν σε μη ασκηθέντα δικαιώματα του ΤΧΣ και μικρομετόχων και καθώς το ΤΜΕΔΕ άσκησε στο ακέραιο τα δικαιώματα του ήτοι το 14,7%, το νέο σχήμα θα ελέγχει σε πρώτη φάση το 25% της Attica Bank.

    Ενώ το ΤΧΣ βάσει της συμφωνίας είχε ανακοινώσει ότι θα καλύψει έως 64% της αύξησης κεφαλαίου (αντί του 68,2%).

    Ειδικότερα η συμφωνία ανάμεσα στο Ταμείο και το σχήμα Ellington-TMΕΔΕ προβλέπει ότι :

    – Το ΤΧΣ θα ασκήσει μέρος των δικαιωμάτων του στην ΑΜΚ (64,07% από το 68,23% που διαθέτει), εισφέροντας έως 153,8 εκατ. ευρώ

    – ΤΜΕΔΕ και Ellington θα εισφέρουν από κοινού 62 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το περίπου 25% της ΑΜΚ. Το ΤΜΕΔΕ θα ασκήσει το σύνολο των δικαιωμάτων του (14,7%), ενώ η Ellington θα αποκτήσει όλες τις αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν από τη μη άσκηση δικαιωμάτων του ΤΧΣ και μικρομετόχων. Εαν οι αδιάθετες μετοχές δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα 62 εκατ. ευρώ συμμετοχής, οι δύο συνεργαζόμενοι επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσθετες μετοχές στην επόμενη ΑΜΚ.

    – Μετά την αξιολόγηση των τιτλοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί νέα ΑΜΚ προς κάλυψη των ζημιών που προκύπτουν. Στη συνέχεια και εφόσον διαπιστωθεί ότι η τράπεζα χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια για να καλύψει ζημίες, θα πραγματοποιηθεί τρίτη ΑΜΚ ή/και έκδοση Warrants, όπου δεσμεύεται να συμμετάσχει το σχήμα ΤΜΕΔΕ-Ellington.

    – Μετά την ολοκλήρωση παραπάνω κινήσεων, το επενδυτικό σχήμα ΤΜΕΔΕ-Ellington θα ελέγχει το 68% των μετοχών της τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Κλειδώνει πάνω από το 24% το ποσοστό Ellington-ΤΜΕΔΕ – Στις 23 Δεκεμβρίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ