• Τράπεζες

    Attica Bank: Κλειδώνει πάνω από το 24% το ποσοστό Ellington-ΤΜΕΔΕ – Στις 23 Δεκεμβρίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    Κλειδώνει πάνω από το 24% του ποσοστό Ellington – ΤΜΕΔΕ στην Attica Bank - Στις 23 Δεκεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    Ο πρόεδρος της Attica Bank Κωνσταντίνος Μακέδος


    Tο μεσημέρι θα συνεδριάσει το ΔΣ της Attica Bank με θέμα τη διάθεση των δικαιωμάτων που δεν ασκήθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 240 εκατ. ευρώ.

    Σήμερα θα διαπιστωθεί και το ακριβές ποσοστό των δικαιωμάτων που δεν άσκησε το ΤΧΣ και τα οποία αντιστοιχούν σε ένα 10%, όπως ήταν άλλωστε και η συμφωνία ανάμεσα στο Ταμείο και στο σχήμα του στρατηγικού επενδυτή Ellington-ΤΜΕΔΕ, που αναλαμβάνει την πλήρη εξυγίανση της τράπεζας.

    Η  Ellington κατέθεσε αίτημα προς το ΔΣ της Attica Bank για να καλύψει τα αδιάθετα δικαιώματα. Και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα αδιάθετα δικαιώματα για να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου η έγκριση του Χρηματιστηρίου για την είσοδο προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, κάτι που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο, το ΤΧΣ συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου «με ποσό έως €153.765.391, ασκώντας αντίστοιχα δικαιώματα προτίμησης που του ανήκουν και καλύπτοντας τις αναλογούσες στο ποσό αυτό νέες μετοχές της Αύξησης προκειμένου εν συνεχεία η Ellington να αποκτήσει τις αδιάθετες Νέες Μετοχές».

    Tο ΤΜΕΔΕ και η Ellington θα συμμετέχουν με συνολικό ποσό 62.000.000 ευρώ ως εξής:

    -Το Ταμείο των Μηχανικών άσκησε πλήρως τα  δικαιώματα προτίμησης που του ανήκουν και θα καλύψει τις Νέες Μετοχές που του αναλογούν (ποσοστό 14,7%), και

    – Η Ellington θα αποκτήσει όλες τις αδιάθετες Νέες Μετοχές, ήτοι τις αδιάθετες Νέες Μετοχές που θα προκύψουν τόσο από τη μη άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης από μετόχους μειοψηφίας, όσο και από τη μη πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης του ΤΧΣ.

    Ο ΕΦΚΑ επίσης άσκησε τα δικαιώματα που του αναλογούν (ποσοστό 10%).

    Όπως προβλέπει η συμφωνία ΤΧΣ και Ellington-ΤΜΕΔΕ, την Ανοιξη του 2022 θα ακολουθήσει και δεύτερη κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank,  το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από τις τυχόν ζημίες που θα προκύψουν από την ένταξη των τιτλοποιήσεων της τράπεζας στο πρόγραμμα Ηρακλής.  Ο στρατηγικός επενδυτής θα   κατέχουν τελικά ποσοστό περίπου 68% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Και θα ακολουθήσει η  έκδοση παραστατικών τίτλων warrants τα οποία θα αποκτήσει το σχήμα Ellington-ΤΜΕΔΕ με δικαίωμα μετατροπής τους σε μετοχές, στον χρόνο που αυτό θα αποφασίσει.

    Και ακόμα ο επενδυτής θα προχωρήσει σε  σειρά ενεργειών μετασχηματισμού στην Τράπεζα συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, πενταετούς στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου που θα συμφωνηθεί και με το ΤΧΣ.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Δημοσιεύεται το συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο – Το νέο χρονοδιάγραμμα

    Και νέα παράταση για την αύξηση των 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank

    Attica Bank: Οι βασικοί όροι της συμφωνίας ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ και Ellington για την AMK



    ΣΧΟΛΙΑ