• Top Stories

    Πολεμικό μέτωπο εναντίον του Χρήστου Καλογρίτσα…άνοιξε ο Γιάννης Αλαφούζος!


    Σφοδρή επίθεση εναντίον του Χρήστου Καλογρίτσα και όχι μόνο εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος από το βήμα της Εξεταστικής Επιτροπής, στην οποία καταθέτει από τις 12 μ. ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, να διακόψει πριν από λίγο, τη συνεδρίαση καθώς οι δηλώσεις του επιχειρηματία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οπως τόνισε ο κ.Αλαφούζος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά τη νομιμότητα των δανείων των τραπεζών προς τα μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα μέσα ενημέρωσης για να πάρει δουλειές στην Ελλάδα ενώ άφησε αιχμές για άλλους επιχειρηματίες που έχουν “σύνθετες σχέσεις” με την κυβέρνηση και έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα.

    kalogritsas-x

     

    Αναφερόμενος στον εν λόγω διαγωνισμό, κατήγγειλε ότι ο εκ των συμμετεχόντων, Χρήστος Καλογρίτσας, έχει ευνοηθεί από την κυβέρνηση ως εργολάβος με την κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και μάλιστα πρόσφατα, καθώς ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε το απαιτούμενο πτυχίο για να αναλάβει μεγαλύτερα έργα. Αποκάλυψε δε, ότι του δόθηκε μεγάλη εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Αττικής για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

    Επίσης, ανέφερε, ότι στο σχήμα της αίτησης του κύριου Σαββίδη, που ζητούσε τηλεοπτική άδεια, μετείχαν στελέχη από το κόμμα του κυρίου Καμμένου.

    Για την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει τέσσερις μόλις άδειες, σχολίασε ότι δημιουργείται ένα κερδοσκοπικό και μονοπωλιακό τέρας το οποίο θα μπορεί να επιβάλλει ότι θέλει.

    Στο σημείο αυτό να τονισθεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ένας από τους 7 διεκδικητές των 4 τηλεοπτικών αδειών. Με αφορμή αυτό το γεγονός επεσήμανε επίσης, ότι υπάρχουν ανταγωνιστές του ΣΚΑΪ που, παρότι δεν εξοφλούν τα δάνεια τους, εντούτοις συμμετέχουν κανονικά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με πιο ευνοϊκές συνθήκες.

    Κατά την έναρξη του τελευταίου μέρους της κατάθεσης του κ.Αλαφούζου, ο επιχειρηματίας αναφερόμενος στην υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ, την χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για συστηματική εξαπάτηση κράτους και τραπεζών. Οσον αφορά στο νομικό πλαίσιο, κάτω από το οποίο λειτουργεί ο ΣΚΑΪ και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά μέσα στην Ελλάδα, ο κ. Αλαφούζος απάντησε ότι ο ΣΚΑΪ έχει πληρώσει για την τηλεοπτική άδεια στη Digea.

    Ερωτηθείς μάλιστα εκ νέου για τα δάνεια του ομίλου, απάντησε ότι αυτά δόθηκαν με όρους αγοράς και δεν υπήρξε, ούτε για το ομολογιακό, ούτε για κανένα άλλο δάνειο πολιτική παρέμβαση.

    Αναφορικά με τον δανεισμό του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου, απαντώντας διευκρίνισε ότι ο ΣΚΑΪ αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του και δεν έχει κάνει καμία ρύθμιση οφειλής με το Δημόσιο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι στα τέλη Ιουνίου κατέβαλλε μια δόση αποπληρωμής δανείου ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    alafouzos

    Όπως είπε ο κύριος Αλαφούζος, το σύνολο των δανειακών οφειλών του ομίλου ΣΚΑΪ είναι 28 εκατομμύρια 451 χιλιάδες ευρώ και εξυπηρετούνται κανονικά.

    Ο κύριος Αλαφούζος υπογράμμισε ότι από το 2012 και μετά ο ΣΚΑΪ σταμάτησε να κάνει απολύσεις για λόγους κοινωνικούς, καθώς είχε βαθύνει πολύ η κρίση.

    Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ίδιος έχει βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, και σημείωσε ότι την τελευταία διετία χρειάστηκε να βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διασωθεί ο ΣΚΑΪ, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.

    Παρακολουθώντας το mononews.gr την κατάθεση του Γ.Αλαφούζου απο την αρχή είχε γραψει:

    Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τις τράπεζες, επειδή δίνουν δάνεια και κάνουν διευκολύνσεις σε ΜΜΕ που δεν θα ‘πρεπε («φωτογραφίζοντας» το Mega), έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην Εξεταστική Επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ, όπου παρέστη σήμερα για να καταθέσει.

    Ο Γ. Αλαφούζος τόνισε πως στην πρώτη του απόπειρα ανάμειξης με τα ΜΜΕ δεν θεωρεί πως απέτυχε, επισημαίνοντας πως η εμπλοκή του στα ΜΜΕ χρηματοδοτήθηκε και από τις ναυτιλιακές του επιχειρήσεις.

    Όσον αφορά στον δανεισμό του ΣΚΑΪ, ο Γ. Αλαφούζος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 19 εκατομμύρια ευρώ, από ομολογιακό δάνειο στην Εθνική Τράπεζα, ωστόσο μετά από σχετικές πιέσεις από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως υπάρχει ακόμη ένα προσωπικό δάνειο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Μελωδία», είπε πως έχει λάβει δάνειο 3 εκατομμυρίων ευρώ, με εξασφάλιση τις μετοχές του.

    Ερωτηθείς για τα διαχρονικά αρνητικά ίδια κεφάλαια που έχει ο ΣΚΑΪ τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, και το πώς με αυτά εξασφαλίζει διαρκώς αυξανόμενη δανειοδότηση, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού απάντησε πως ο ΣΚΑΪ ενισχυόταν με δικά του χρήματα, προχωρώντας σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αρνητική ήταν εξάλλου η απάντησή του όταν ρωτήθηκε αν έχει λάβει δάνεια με τη βοήθεια πολιτικού προσώπου.

    Αξιοσημείωτη ήταν η έντονη αντιπαράθεση που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, για τον οποίο άφησε υπόνοιες ότι είναι «λαγός» του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή.

    Όταν μάλιστα οι ερωτήσεις από την πλευρά των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικές, σχολίασε με νόημα: «Γιατί δεν καλείτε τον Γιώργο Κουρή που χρωστάει 700 εκατομμύρια;».

    Σημειώνεται ότι επιστολές για κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή έχουν αποσταλεί επίσης στον ιδιοκτήτη της εταιρίας «Πήγασος», Φώτη Μπόμπολα, για τις 2 Αυγούστου, στον Σταύρο Ψυχάρη του Mega για τις 3 Αυγούστου και στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά για τις 4 του ίδιου μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/christos-kalogritsas-ftiachni-to-kanali-tou-siriza/58441



    ΣΧΟΛΙΑ