• Real Estate

    Ξανά στο σφυρί εγκαταστάσεις του μιντιακού ομίλου Κουρή

    • NewsRoom

    Ανδρέας Κουρής


    Για ακίνητο που ανήκε στην Πρες Ελλάς, εταιρεία του ομίλου Κουρή, θα «χτυπήσει» το σφυρί την 1η Μαρτίου.

    Το ακίνητο που στέγασε επιχειρήσεις του μιντιακού ομίλου στον Ταύρο έχει ξαναβγεί σε πλειστηριασμός, ο οποίος όμως απέβη άγονος. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1,63 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Como Issuer, διαχειρίστρια των απαιτήσεων της Special Financial Solutions. Το μεγάλο χτύπημα για τον όμιλο Κουρή, γνωστό για μέσα όπως η Αυριανή, το Κόντρα, το Alter και το Κανάλι 29, ήρθε το 2011 όταν έκλεισε ο Φίλαθλος και ξεκίνησε να παραπαίει το Alter και η Αυριανή. Η Πρες Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική στέγασε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς των αδελφών Γιώργου και Μάκη Κουρή.

    Η μετέπειτα έδρα της Kouris Media Group στην οδό Δήμητρος κατασκευάστηκε το 1975, κατασχέθηκε για οφειλή 500.000 ευρώ της Πρες Ελλάς, όπως ονομάζεται η εταιρεία, και αφορά σε οικόπεδο έκτασης 1.868 τ.μ. με κτίριο που αποτελείται από υπόγειο επιφανείας 1.400 τ.μ., ισόγειο 980 τ.μ., πρώτο όροφο 1.080 τ.μ., δεύτερο όροφο 980 τ.μ. και δώμα 60 τ.μ. στο οποίο λειτουργούσε ο κλειστός πλέον τηλεοπτικός σταθμός. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το κτίριο δεν διαθέτει ηλεκτρική παροχή και όλες οι παραπάνω λειτουργίες είναι εκτός λειτουργίας για χρόνια. Όπως προκύπτει από την προηγούμενη έκθεση εκτίμησης, η εικόνα των κτηριακών εγκαταστάσεων είναι μέτρια και εκτιμάται ότι η παλαιότητα του εξοπλισμού και η έλλειψη επαρκούς συντήρησής του κατά τα τελευταία έτη, έχουν μειώσει την λειτουργική τους ικανότητα και πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η ανάγκη παρεμβάσεων για την ριζική τους αναβάθμιση ή αντικατάσταση.

    Για το παραπάνω οικόπεδο έχει εκδοθεί άδεια για ανέγερση εργοστασίου» αποτελούμενο από υπόγειο και τρείς υπέργειους ορόφους, όμως για να λειτουργεί ως εργοστάσιο χρειάζεται άδεια περιβαλλοντικής μελέτης, παρά ταύτα, ο Ταύρος Αττικής είναι η μόνη περιοχή που δεν έχουν ζητήσει στις βιοτεχνίες/βιομηχανίες να μετεγκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους σε περιοχές που επιτρέπουν οι χρήσεις γης την βιομηχανική/βιοτεχνική δραστηριότητα.

    Να σημειωθεί, τέλος, ότι φέρει προσημείωση ύψους 3,7 εκατομμυρίων υπέρ της Marfin και κατασχέσεις 668.000 υπέρ της ΔΟΥ Αθηνών και της Τράπεζας Πειραιώς, με την εμπορική του αξία να φτάνει τα 2,2 εκατομμύρια.



    ΣΧΟΛΙΑ