• Real Estate

    Στις… εκπτώσεις βγάζει η Bain Capital πεντάστερο στην Κέρκυρα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Με «σκόντο» στην τιμή της πρώτης προσφοράς επιχειρείται να αλλάξει χέρια το πεντάστερο Grande Mare στις Μπενίτσες της Κέρκυρας.

    Η Bain Capital, στην οποία έχει περιέλθει το ξενοδοχείο, βγάζει για τρίτη φορά στο σφυρί το ακίνητο, με τιμή που αντιστοιχεί στο 80% της τιμής που είχε οριστεί αρχικά, καθώς υφίστανται ήδη δύο άγονοι πλειστηριασμοί. Το ξενοδοχείο, που έφυγε από τα χέρια της Ξενοδοχειακές Επενδύσεις Α.Ε. του επιχειρηματία Χρυσικόπουλου το 2019, κατασχέθηκε για οφειλή 500.000.

    Το σφυρί θα χτυπήσει τον Απρίλιο για 7,25 εκατ. ευρώ, όταν η τιμή στους προηγούμενους πλειστηριασμούς είχε ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια, χωρίς ωστόσο να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Εξάλλου, στα βάρη που φέρει το ξενοδοχείο περιλαμβάνεται προσημείωση 3,6 εκατομμυρίων υπέρ της Τράπεζας Κύπρου και υποθήκη 52.200 υπέρ της πρώην Αγροτικής.

    Τι βγαίνει σε πλειστηριασμό

    Το συγκρότημα αποτελείται από 16 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες βρίσκονται σε οικόπεδο 22.000 τ.μ.. Το Grande Mare Hotel, Spa & Wellness, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει δυναμικότητα 52 δωματίων, 112 κλινών και στην πραγματικότητα 96 δωματίων.

    Ανακαινίστηκε πλήρως το έτος 2014 και αποτελείται από 4 κτίρια δωματίων και ένα κτίριο υποδοχής και κοινοχρήστων χώρων. Όλα τα κτίρια είναι σε σειρά, βλέπουν στην θάλασσα και ακολουθούν την κλίση του εδάφους. Το κτίριο υποδοχής και κοινοχρήστων χώρων είναι τριώροφο με επιπλέον υπόγειο όροφο, περιλαμβάνει την κεντρική είσοδο, χώρους υποδοχής, χώρους εστίασης (εστιατόριο, μπάρ, κουζίνα), κλιμακοστάσια, ανελκυστήρα πελατών, 2 ανελκυστήρες προσωπικού, γραφεία διοίκησης και αίθουσες ψυχαγωγίας και άθλησης πελατών (σάουνα, γυμναστήριο, spa).

    Όλα τα δωμάτια έχουν αυτοτελή είσοδο από τις κλίμακες που αναπτύσσονται μεταξύ των κτιρίων, και διαθέτουν χωλ, υπνοδωμάτιο – καθιστικό, μπάνιο και βεράντα προς την ανατολή και θέα την θάλασσα. Ο περιβάλλων χώρος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, είναι πλήρως διαμορφωμένος και περιλαμβάνει κεντρική είσοδο από τον δημοτικό δρόμο.

    Στον περιβάλλοντα χώρο και σε επαφή με το κτίριο υποδοχής και κοινοχρήστων χώρων, υπάρχει κεντρική πισίνα, μπαρ πισίνας εμβαδού περίπου 50 τ.μ., μικρή παιδική πισίνα επιφάνειας περίπου 30 τ.μ. και υδάτινο πάρκο, δηλαδή δύο ανισόπεδες πισίνες μικρού βάθους συνδεόμενες με νεροτσουλήθρες. Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, η ξενοδοχειακή μονάδα, βρίσκεται σε καλή θέση, η ποιότητα κατασκευής της είναι καλή και ο βαθμός συντήρησής της άριστος.

    Διαβάστε επίσης

    Prodea: Σε στάση αναμονής τα νέα projects ως αντίδοτο στην ενεργειακή κρίση

    Dimand-Prodea: Διήμερο sneak-peak για το νέο Moxy Athens στις αρχές Απριλίου – Τι θα δουν οι επισκέπτες

    Trade Estates: Ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. και νέες επενδύσεις σε logistics



    ΣΧΟΛΙΑ