• Real Estate

    Dimand-Prodea: Διήμερο sneak-peak για το νέο Moxy Athens στις αρχές Απριλίου – Τι θα δουν οι επισκέπτες

    Moxy Athens Δημήτρης Ανδριόπουλος, Dimand Αριστοτέλης Καρυτινός, Prodea Investments

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, Dimand Αριστοτέλης Καρυτινός, Prodea Investments


    Ένα sneak peak του νέου ξενοδοχείου Moxy Athens, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξής του από τις Dimand και Prodea, θα έχουν στις 9 και 10 Απριλίου όσοι βρίσκονται στο Κέντρο της Αθήνας.

    Η Dimand στο πλαίσιο της εκδήλωσης Open House Athens 2022 που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων θα επιτρέψει εντός του διημέρου την ελεύθερη είσοδο στο bar, το Lobby και μερικά δωμάτια του 3άστερου ξενοδοχείου δίνοντας στους επισκέπτες μία πρώτη γεύση από το αποτέλεσμα της ανακαίνισης του Σαρόγλειου Μεγάρου.

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr το Moxy Athens θα έχει ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 29 Μαρτίου, τη λειτουργία του, ενώ εντός του Απριλίου αναμένεται να γίνουν και τα εγκαίνιά του εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τη Marriott, στην οποία ανήκει το affordable brand Moxy.

    Η αναβίωση του ιστορικού ακινήτου

    Η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου έχοντας ως στόχο την αναβίωση ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε σε συνεργασία με την Prodea Investments με διευθύνοντα σύμβουλο τον Αριστείδη Καρυτινό στη μίσθωση του Σαρόγλειου Μεγάρου, το οποίο βρίσκεται στην Ομόνοια επί της Οδού Σταδίου 65 και ανήκει κατά 62% στο μετοχικό Ταμείο Στρατού και 28% στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2018 με τους ιδιοκτήτες του ιστορικού 8ώροφου ακινήτου επιφάνειας 10.000 τμ, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια του κέντρου της Αθήνας και παρέμενε επί σειρά ετών αναξιοποίητο, το σχετικό συμφωνητικό παραχώρησης.

    Η αρχική διάρκεια της παραχώρησης ανέρχεται στα 25 έτη, ενώ η Κοινοπραξία προχώρησε το 2021 σε επέκταση του συμβολαίου κατά επιπλέον 25 έτη με το τελικό ποσό που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου να ανέρχεται στα 25 εκατ. Ευρώ (μηνιαίο μίσθωμα 58.000 ευρώ).

    Το Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια

    Το πρώτο «πράσινο» ξενοδοχείο 200+1 δωματίων

    Η Dimand πραγματοποίησε εργασίες ανακαίνισης, διαρρύθμισης και αλλαγής χρήσης του ακινήτου ώστε να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο 3 αστέρων. Για τον επανασχεδιασμό του κτιρίου ακολουθήθηκε μία ολιστική προσέγγιση με στόχο να ανταποκρίνεται στις νέες χρήσεις και το τα υψηλά standards της διεθνούς αλυσίδας της Marriott.

    Απεικόνιση Στοάς Moxy Athens

    Ταυτόχρονα το ξενοδοχείο αποτελεί το πρώτο στο κέντρο της Αθήνας που εκτός από το brand Moxy θα έχει λάβει πιστοποίηση LEED (διεθνές σύστημα αξιολόγησης πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης) σε επίπεδο GOLD ανταποκρινόμενο σε βιοκλιματικά κριτήρια.

    Τυπικό Δωμάτιο Moxy

    Το τριάστερο ξενοδοχείο θα είναι χωρητικότητας 200 δωματίων με ένα penthouse στον τελευταίο όροφο, ενώ θα υπάρχει και φυτεμένο δώμα. Όσον αφορά το εσωτερικό του ξενοδοχείου θα εγκατασταθούν αυτοματισμοί και κεντρικό σύστημα ελέγχου BEMS με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τη δημιουργία ενός ευχάριστου και σύγχρονου εσωτερικού περιβάλλοντος για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους.

    Απεικόνιση Lobby-Reception

    Το Brand Moxy

    Το brandname Moxy εντάσσεται στο portfolio της Marriott και αποτελεί μία οικονομική λύση που προτείνει η ξενοδοχειακή αλυσίδα παγκοσμίου εμβέλειας. Μπορεί το Moxy Athens να είναι το πρώτο ξενοδοχείο του brand στην Αθήνα, αλλά η Dimand και Prodea έχουν ήδη αναπτύξει το Moxy Patras Marina που λειτουργεί από το 2019 και πρόκειται για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Μορέας επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείο.

    Τα ξενοδοχεία Moxy έκαναν την εμφάνισή τους το 2014 με στόχο τη δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων με target group τους νεαρούς ταξιδιώτες. Βασική νοοτροπία των ξενοδοχείων Moxy είναι ο συνδυασμός των επαγγελματικών ταξιδιών με την αναψυχή (bleisure) και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των social media.

    Ωστόσο, τα εν λόγω τουριστικά καταλύματα έχουν γίνει δημοφιλή σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες με ιδιαίτερη επιτυχία στην Αμερική και την Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης

    Dimand: Τέλη του μήνα ανοίγει το Moxy Athens, τι συμβαίνει με τα εγκαίνια και πότε κληρώνει για τις χρήσεις του Μινιόν

    Dimand – Prodea: Στο τέλος του 2023 η απόβαση στο Φιξ της Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ