• Business

    Trade Estates: Ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. και νέες επενδύσεις σε logistics

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Fourlis


    Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 80 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλύπτεται από την Alpha Bank, προχώρησε στα τέλη Φεβρουαρίου η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου Φουρλή, Trade Estates. Σκοπός του δανείου που έχει διάρκεια δύο χρόνων, είναι η χρηματοδότηση των επενδυτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας και σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, θα αναχρηματοδοτηθεί με μακροπρόθεσμο τραπεζικό δάνειο μεγαλύτερου ύψους, εντός του 2022.

    Η Trade Estates είχε ήδη προχωρήσει στην εκταμίευση κοινού ομολογιακού δανείου 30 εκατομμυρίων.

    Νέο logistics center σε ακίνητο 56 στρεμμάτων στην Ελευσίνα

    Η ΑΕΕΑΠ δρομολογεί νέες επενδύσεις στον κλάδο των logistics, έχοντας υπογράψει από τα μέσα Φεβρουαρίου μνημόνιο συνεργασίας με την Ρετς Κατασκευαστική, εταιρεία της οικογένειας Τσιγαρίδη, προκειμένου από κοινού να προχωρήσουν στην απόκτηση ακινήτου και στην ανάπτυξη και κατασκευή κέντρου αποθήκευσης και διανομής, επιφάνειας 56.000 τ.μ. στην Ελευσίνα. Μάλιστα, τις ίδιες ημέρες αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κατασκευαστικής κατά 132.000 ευρώ. Το ύψος της επένδυσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αφού το deal είναι στις αρχές, ωστόσο πρόκειται για ένα ακίνητο που πληροί όλες τις προδιαγραφές. Με βάση στοιχεία της εκτιμητικής εταιρείας Geoaxis, στην Ελευσίνα καταγράφεται μία από τις υψηλότερες τιμές ενοικίασης με με 3,09 ευρώ ανά τετραγωνικό το μήνα, αλλά διαθέτει μικρές επιφάνειες με διάμεση διαθέσιμη επιφάνεια 4.247 τ.μ..

    Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της Trade Estates περιλαμβάνει και την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου ο οποίος θα πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση, με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 50%, οι τελευταίες επενδυτικές κινήσεις έχουν δώσει στον όμιλο Φουρλή την ευκαιρία να θέσει ως προτεραιότητα την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, με ορίζοντα το γ’ τρίμηνο του 2022.

    Στο στόχαστρο της Trade Estates είναι, όπως έχει γράψει το mononews, εμπορικά ακίνητα της ολλανδικής Ten Brinke, στα οποία έχει ήδη συμμετοχή. Πρόκειται για το 50% τριών εταιρειών που διαχειρίζονται ακίνητα σε Πάτρα, Ηράκλειο και Σπάτα, των ΜΑΝΤΕΝΚΟ, POLIKENCO και Σέβας Τεν. Μάλιστα η τελευταία προχώρησε πρόσφατα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100.000 ευρώ στην οποία συμμετείχε η ΑΕΕΑΠ της Fourlis. Στόχος του ομίλου είναι να εξαγοράσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου των υπό ανάπτυξη εμπορικών πάρκων σε Ηράκλειο, Πάτρα και Σπάτα. Εξάλλου, όπως αναφέρει η διοίκηση στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν χθες, τα εμπορικά πάρκα “αποτελούν σήμερα την ισχυρότερη τάση στις νέες αναπτύξεις λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές έχοντας στη διάθεσή τους λιγότερο διαθέσιμο χρόνο αλλά και στη μετά Covid εποχή θα αναζητούν συνεχώς εύκολη, ασφαλή και άμεση πρόσβαση σε αγορές και υπηρεσίες”.

    Διαβάστε επίσης

    Fourlis: Στα 439,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2021 – Πρόταση για μέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή

    Prodea: Σε στάση αναμονής τα νέα projects ως αντίδοτο στην ενεργειακή κρίση

    Dimand-Prodea: Διήμερο sneak-peak για το νέο Moxy Athens στις αρχές Απριλίου – Τι θα δουν οι επισκέπτες



    ΣΧΟΛΙΑ