• Real Estate

    ΕΤΑΔ: Προς συμφωνία με τον δήμο Γαλατσίου για την εκμετάλλευση της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης της περιοχής


    Στη δικαιοδοσία του δήμου Γαλατσίου θα περάσει, εκτός απρόοπτου, η εκμετάλλευση του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου της περιοχής, έπειτα από συμφωνία  με την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος θα εκμεταλλεύεται ο ίδιος ή θα μισθώνει σε τρίτους τις εν λόγω εγκαταστάσεις για πέντε χρόνια (με δυνατότητα παράτασης για άλλα τόσα) και θα αποδίδει στην ΕΤΑΔ μέρος των εσόδων.

    Τμήμα του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου ήταν ήδη από το 2016 στην ευθύνη του οικείου δήμου (το κεντρικό κλειστό γυμναστήριο, οι γύρω υπαίθριοι χώροι και το νότιο βοηθητικό γήπεδο).

    Το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου έχει επιφάνεια κύριας σάλας 9.000 τ.μ. και αρένα 3.700 τ.μ. με ύψος 16 μ. και χωρητικότητα 5.200 θέσεων. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται 2 αίθουσες 2.200 τ.μ. χώρος στάθμευσης για 3.000 οχήματα.

    Οι εργασίες κατασκευής του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου που κόστισε στο δημόσιο 54 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν το 2001. Ήταν ένα από τα πρώτα πρώην ολυμπιακά ακίνητα που το 2006 η τότε εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα (συγχωνεύτηκε με την ΕΤΑΔ) κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας αποφάσισε να παραχωρήσει το ακίνητο στον όμιλο Χαραγκιώνη για 40 χρόνια.

    Η εταιρεία real estate σχεδίαζε να το μετατρέψει σε εμπορικό κέντρο, κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω της σθεναρής αντίδρασης του δήμου Γαλατσίου και των εμπόρων της περιοχής. Μεταξύ άλλων τον Ιανουάριο του 2007 ο δήμος Γαλατσίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της σύμβασης.

    Ο όμιλος Χαραγκιώνη εγκατέλειψε την προσπάθεια οριστικά το 2013 και το 2014 το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) προκήρυξε διαγωνισμό για χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού σε συνδυασμό με ήπιες εμπορικές χρήσεις ο οποίος κατέστη άγονος. Για δύο μήνες το 2015 στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου φιλοξενήθηκαν  πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το τελευταίο διάστημα τμήμα του έχει μισθωθεί στην Κτηματολόγιο.

    Στέγη στο Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη βρίσκει η νεοεισερχόμενη εταιρεία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών Sitel

     

    Αλλαγή σχεδίων για το «Capitol City Οutlet»: Την Άνοιξη του 2018 η έναρξη



    ΣΧΟΛΙΑ