• Business

    Αλλαγή σχεδίων για το «Capitol City Οutlet»: Την Άνοιξη του 2018 η έναρξη

    Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Χαραγκιώνη


    Για τον Μάρτιο του 2018 μετατέθηκε η έναρξη λειτουργίας του «Capitol City Outlet» του ομίλου Χαραγκιώνη. Το πρώτο εμπορικό outlet στο κέντρο της Αθήνας που αναμένονταν να υποδεχθεί το αγοραστικό κοινό λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα, πήρε μικρή αναβολή και πλέον σχεδιάζεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

    Πηγές του ομίλου Χαραγκιώνη μιλώντας στο mononews.gr αναφέρουν πως η παραπάνω απόφαση ελήφθη από κοινού με τους υποψήφιους μισθωτές, και ξεκαθαρίζουν πως η αναβολή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ακύρωση του project.

    Το project, όπως σημειώνουν, θα προχωρήσει κανονικά καθώς αποτελεί «όραμα» της διοίκησης αλλά και γιατί είναι κάτι μοναδικό που χρειάζεται το κέντρο της πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά καιρούς υπήρξαν πολύ δελεαστικές προτάσεις για να μετατραπεί το κτήριο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου- Ιουλιανού και Πατησίων σε γραφεία για επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, ωστόσο απορρίφθηκαν μετά από ώριμη σκέψη.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως για τα περισσότερα καταστήματα έχουν υπογραφεί ήδη προσύμφωνα (σε ποσοστό 70%), με την πλειονότητα των μισθωτών να αφορά ελληνικές εταιρείες ένδυσης και υπόδησης αλλά και βιοτέχνες που θέλουν να λειτουργήσουν κατάστημα λιανικής σε ένα εκπτωτικό κέντρο.

    Στόχος είναι ο αριθμός των επισκεπτών που θα περάσουν τις πύλες του Capitol να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια (!) από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας. Ένας αριθμός που χαρακτηρίζεται εφικτός λόγω της προνομιακής θέσης αλλά και των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει των 30.000 τμ. εκπτωτικό κέντρο, με τις 8 κυλιόμενες σκάλες και τα έξι υπόγεια πάρκινγκ 800 θέσεων.

    Όσον αφορά στη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δανεισμού με την Πειραιώς και τη συμμετοχή της Fortress, κορυφαίο στέλεχος του ομίλου επισημαίνει πως «βάζει τα πράγματα σε μια τάξη» και τονίζει πως περιλαμβάνει αυστηρούς όρους, όχι όμως την αλλαγή διοίκησης.

    Η διοίκηση, συμπληρώνει κορυφαίο στέλεχος του ομίλου, θα παραμείνει στον όμιλο Χαραγκιώνη και στους ιδιοκτήτες του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όμιλος Χαραγκιώνη: Η συμφωνία με τη Fortress θα σώσει τα «ερειπωμένα» ακίνητα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Γεροβασιλείου: Η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί θα «απογειώσει» τις επιχειρήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O CEO των Starbucks μοιράζεται τη συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό του



    ΣΧΟΛΙΑ